Nieuwe uitdagingen: Wouter vertelt over zijn consultancy kickstart

Jouw consultancy kickstart. Steeds meer jonge talenten ontdekken dat Bewegin die belofte volledig waarmaakt. Zo ook Wouter Cornelissen. Een maand na zijn start is hij volwaardig onderdeel van onze talentengroep én van het team bij de opdrachtgever. We spraken met Wouter over zijn ervaringen tot nu toe.

Voor we naar Wouter gaan, eerst even dit: bij Bewegin selecteren we op potentie, niet op prestatie.

We kijken naar wie je bent. Jouw motivatie en jouw persoonlijkheid zijn voor ons stukken belangrijker dan bijvoorbeeld de opleiding die je hebt gevolgd. Of de werkervaring die je wel of niet hebt.

Dus sta jij aan de start van je loopbaan? En ben je nieuwsgierig en ambitieus, in het bezit van een afgeronde HBO of WO opleiding, en heb je interesse in organisatieverandering? Dan is Bewegin ook voor jou de ideale start van je loopbaan.

Zoals het verhaal van Wouter laat zien: bij ons ben je meteen begonnen én blijf je je volop ontwikkelen.

En over Wouter gesproken:

Wouter! Vertel eens, hoe was je eerste maand in Bewegin?

Top! De weken zijn echt voorbij gevlogen. Ik was net binnen bij Bewegin toen ik gelijk aan de slag kon bij Parteon, een woningcorporatie. Hier help ik bij de transitie naar een meer datagedreven manier van werken.

In de afgelopen weken heb ik twee organisaties tegelijk leren kennen: Parteon en Bewegin. Supertof, want daardoor heb ik in korte tijd heel veel leuke nieuwe mensen ontmoet.

Sowieso vind ik het mooi dat ik nu onderdeel ben van twee teams. Bij Parteon krijg ik de ruimte om te doen wat ik graag doe, namelijk het verder brengen en verbeteren van de organisatie.

‘Bij Bewegin ben ik onderdeel van een
gaaf team waarin we het samen
ontzettend gezellig hebben.’

En bij Bewegin ben ik onderdeel van een gaaf team waarin we het samen, naast de inhoud in trainingen en intervisie, ontzettend gezellig hebben – zélfs nu alles online en op afstand is.

Wat me in deze weken trouwens het meest is opgevallen, is de enorme hoeveelheid energie die er is bij zowel de talenten van Bewegin als bij de organisaties die met Bewegin samenwerken.

Je merkt aan alles dat er bij iedereen een oprechte drive is om mensen en organisaties verder te brengen.

Kijk, dat klinkt mooi. En vertel eens, hoe zag je traject naar deze start eruit?

Na mijn studie wist ik één ding zeker: ik wil consultant worden. De afwisseling, telkens nieuwe uitdagingen en het continu zoeken naar verbeteringen, dat sprak mij erg aan.

Maar goed, weten wat je wilt is mooi, maar dan? Hoe word je consultant? Waar kon ik beginnen? Ik vroeg me bijvoorbeeld af of werkgevers wel zitten te wachten op de adviezen van een starter.

‘Ik wilde doorgaan met mezelf
ontwikkelen en mijn kennis
toepassen in de praktijk’

Zo kwam ik er op uit dat ik wilde doorgaan met leren en mezelf ontwikkelen terwijl ik ook al mijn theoretische kennis aan het toepassen was in de praktijk. Hierover sprak ik met een oud-studiegenote en zij wees me op Bewegin.

Ik ben toen in Bewegin gedoken en was er vrij snel van overtuigd dat dit bij me paste. Tijdens de kennismaking merkte ik meteen ook hoe enthousiast iedereen is over de combinatie van serieus werken aan je ambities en daarbij samen lol maken.

Dus de komende twee jaar wordt het zoveel mogelijk leren, leuke projecten doen bij mooie opdrachtgevers en natuurlijk veel plezier maken.

Waar kijk je in de komende periode het meest naar uit?

Vermoedelijk zou iedereen hetzelfde antwoord geven op deze vraag: naar het moment dat we weer fysiek samen kunnen komen.

Bewegin organiseert heel veel, zoals online borrels, pubquizzes, samen lunchen en wekelijks een update. En de trainingen niet te vergeten. Maar allemaal die bijeenkomsten zijn natuurlijk veel leuker als je elkaar echt bij elkaar bent.

Oh, en ik kijk ook heel erg uit naar de wintersport. Als ik de verhalen zo hoor, dan is dat elke keer echt legendarisch.

Wat is je tip voor andere talenten die nu willen starten?

Tja, nu in een pandemie is starten en ook solliciteren heel anders geworden. Om bij het begin te beginnen: zorg dat je zelf de stap naar voren zet. Wees niet te afwachtend als je interesse hebt in een organisatie of een vacature.

Bel voor informatie, speur de site af naar ervaringen of stuur een berichtje voor een online koffie-date. Wedden dat ze dit erg waarderen?

Verder zou ik zeker niet wanhopen, want er zijn volgens mij echt nog wel veel gave banen te vinden. Zeker voor ambitieuze jonge mensen. Je moet er in deze tijd alleen iets meer moeite voor doen om ze te vinden.

En als iemand die dit leest benieuwd is naar mijn ervaringen bij Bewegin – je mag me altijd een berichtje sturen, dan plannen we een online koffietje in.

Durf jij het avontuur aan? Wil je meer weten hoe we dat doen? Lees dan meer over ons programma.

Hey talent! Bij Bewegin zijn we altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!

Andere verhalen van Bewegin over werk, ambities, Talent Bevrijden en meer..

‘Zo werkt talent: de impact van Lotte’ 

Lees het hele verhaal

Werken vanuit mijn talenten en drijfveren, daar heb ik nog steeds heel veel aan

Lees het hele verhaal

‘Ik zocht ontwikkelkansen en die heb ik gevonden’

Lees het hele verhaal