‘Ik zocht ontwikkelkansen en die heb ik gevonden’

Hoe vergaat het de starters van Bewegin ná ons tweejarige traineeship? Als jij nu op zoek bent naar dé kickstart van jouw carrière, dan wil je absoluut de ervaringen van Tim van Santen checken. In de zomer van 2023 rondde hij ons programma af. Hieronder vertelt hij zijn verhaal.

Tim, wat ben je na Bewegin gaan doen?

Ik werk nu als Microsoft 365-consultant bij Adoptify. Voor deze organisatie doe ik momenteel een opdracht bij Bilthoven Biologicals, waar ik verantwoordelijk ben voor het bevorderen van de samenwerking tussen ruim 500 medewerkers door het verder implementeren van het Microsoft 365-landschap.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Bewegin?

Wat ik heel leuk vond bij Bewegin, is dat alle talenten dezelfde ervaringen delen. Iedereen doorloopt dezelfde reis en heeft hetzelfde doel voor ogen: twee jaar lang jezelf ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak.

Dit schept een sterke band. En daar helpen de gezellige borrels natuurlijk ook bij. Het was leuk om onderdeel uit te maken van zo’n jonge, enthousiaste club!

Hoe verliep de zoektocht naar een nieuwe baan?

Eigenlijk ging dat heel soepel. Het is belangrijk om uit te zoeken welk soort bedrijf of organisatie het beste bij jou past. Wil je graag aan de slag bij een grote corporate, of voel je je meer thuis in een kleinere, meer informele omgeving? En wil je in een commerciële omgeving werken of in de publieke sector?

Ik heb de tijd genomen voor het maken van mijn keuze. En ik vond het belangrijk om eerlijk te zijn over mijn behoeftes en overwegingen – open kaart te spelen. En potentiële werkgevers dus ook deelgenoot maken van mijn vragen, in plaats van alleen maar delen wat je kunt en wilt.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een plek waar ik een goede klik voelde en waar de focus ligt op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zocht kansen om mezelf te blijven ontwikkelen en die heb ik gevonden.

Wat van Bewegin gebruik je nu ook nog in je huidige werk?

Ik heb bij Bewegin met veel verschillende methodes en technieken kunnen werken. Daar heb ik nu veel baat bij. Bijvoorbeeld het kritisch doorvragen en het faciliteren van bijeenkomsten.

Ook heb ik gemerkt dat mijn sociale vaardigheden zijn verbeterd. Coachen en presenteren gaan mij nu beter af dan voorheen. Daarnaast heb ik geleerd om minder af te wachten en zelf het initiatief te nemen. Dat zijn belangrijke voorwaarden om je eigen succes te creëren.

Heb je nog een tip voor de talenten van nu?

Als je nog niet weet wat je precies wilt, begin dan een half jaar voordat je uitstroomt al met het voeren van verkennende gesprekken bij diverse organisaties. Dat hoeven niet eens persé organisaties te zijn waar je wilt werken of waar een vacature is.

Die gesprekken helpen je om een beter beeld te krijgen van je mogelijkheden én beter te begrijpen wat je zelf wilt. Voor mij was dit een erg goede manier om te ontdekken wat bij me past. Dus trek de stoute schoenen aan en ga gewoon het gesprek aan!

Durf jij het avontuur aan? Wil je meer weten hoe we dat doen? Lees dan meer over ons programma.