‘Werken vanuit mijn talenten en drijfveren, daar heb ik nog steeds heel veel aan’ 

Hoe vergaat het de starters van Bewegin ná ons tweejarige traineeship? Als jij nu op zoek bent naar dé kickstart van jouw carrière, lees dan zeker over het mooie avontuur dat Inge Scholte van haar loopbaan na Bewegin maakt. Eind 2020 rondde ze haar talentprogramma af, sindsdien zette ze heel wat mooie stappen.

Als ik er zo over nadenk: wat een reis is het geweest! Nadat ik was uitgestroomd bij Bewegin, ben ik al snel teruggekeerd bij mijn laatste opdrachtgever in het traineeship, Woonzorg Nederland. Zij vroegen me om een bijdrage te leveren aan de stap naar een agile werkwijze. Dat vond ik super interessant.

Sindsdien hebben zowel Woonzorg als ikzelf een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Vanuit de eerste scrumteams is een afdeling Change en Digitalisering ontstaan – met een team van ongeveer 40 enthousiaste collega’s zetten we ons in voor het woongeluk van onze huurders en het werkgeluk van onze collega’s.

Ik ben gestart als teamlid, doorgegroeid naar de rol van product owner bij één van onze scrumteams en inmiddels ben ik Change & Digital Lead. Een heel uitdagende en leerzame rol. Zeker nu Woonzorg staat voor een wisseling van het applicatielandschap en de transitie naar waardegedreven werken.

Mijn tijd bij Bewegin heeft hier een grote bijdrage aan geleverd en mij op dit pad gebracht. Ik kijk er dan ook met heel veel plezier op terug. De persoonlijke benadering, de trainingen, de individuele coaching, de samenwerking met de andere talenten.

En dat alles in een heel fijne sfeer. Een mooie mix van gezelligheid en resultaten. Mede natuurlijk dankzij de borrels en uitjes.

Ondertussen blijf ik verbonden aan Bewegin. Bijvoorbeeld met ZIN, het netwerk van oud-talenten. Dat is elke keer een warm bad. Ook ben ik onderdeel van een vast intervisiegroepje met oud-collega’s van Bewegin. We zien elkaar eens in de zes weken om te sparren en ervaringen uit te wisselen.

Als ik terugkijk, dan heeft Bewegin veel deuren voor mij geopend. Ik heb mijn huidige werkgever leren kennen dankzij Bewegin. En belangrijker nog: bij Bewegin ben ik gestart met de zoektocht naar mijn talenten en drijfveren.

Dat is ook mijn tip aan de starters van nu: hoe spannend het aan de voorkant ook lijkt, zeg ja en waag de sprong. Spring in het diepe, ga ervoor en laat zien wie je bent.

Durf jij het avontuur aan? Wil je meer weten hoe we dat doen? Lees dan meer over ons programma.