Samen met mijn medetalenten ben ik volop in ontwikkeling

Marten vond bij Bewegin de betekenisgeving die hij miste. “In de publieke sector kan ik mijn talent inzetten voor zaken die verdergaan dan de hoogte van de omzet. Samen met mijn medetalenten ben ik volop in ontwikkeling.”

Aanleiding

Wat is je achtergrond?
Voor mijn werkende leven studeerde ik Geschiedenis, gevolgd door een master ‘Politiek en Maatschappij in Historisch perspectief’. Tijdens mijn studie, en direct na mijn afstuderen, heb ik jarenlang ervaring opgedaan in sales. Naast mijn studie en commerciële bijbaan was ik actief in de Krijgsmacht, waar ik diende als Reservist bij de Koninklijke Landmacht.

Naar wat voor werk was je op zoek?
Omdat ik tijdens mijn studie veel met maatschappelijke thema’s in aanraking kwam, wist ik al snel dat ik mij sterk wilde maken voor het maatschappelijk belang. De publieke sector is de plek waar ik wil excelleren. Mijn ouders leerden mij dat niets vanzelfsprekend is: je moet dankbaar zijn voor elke kans. Je maakt onderdeel uit van een samenleving, waarin iedereen invloed kan uitoefenen.

Omdat ik al ervaring heb in sales, merkte ik dat ik daar door mijn maatschappelijke affiniteit een uitdaging miste. Minimaal 40 uur per week aan targets werken is niet mijn ding. Ik wil onderdeel zijn van een organisatie die het maatschappelijk belang als kerntaak heeft. In de publieke sector kan ik mijn talenten inzetten voor zaken die verder gaan dan de hoogte van de omzet.

Onboarding

Waarom sprak Bewegin je zo aan?
Bij Bewegin vond ik de betekenisgeving die ik miste bij vorige werkzaamheden. Allereerst vond ik dat intern, bij Bewegin zelf. Samen met medetalenten ben je volop in ontwikkeling: iedereen met zijn of haar eigen opdracht en uitdagingen.

Je ondersteunt elkaar en brengt daarnaast de publieke sector verder, omdat Bewegin voornamelijk voor woningcoöperaties werkt. Zij staan in dienst van burgers die woningen huren. In mijn werk maak ik mijzelf sterk voor een maatschappelijk relevante zaak. Woningcoöperaties spelen een belangrijke rol in de huidige woningcrisis, omdat ze meer woningen kunnen creëren. Door nieuwbouw, maar ook door het herinrichten van bedrijventerreinen en kantoorpanden.

Praktijk

Hoe zien jouw dagelijkse werkzaamheden eruit?
In mijn opdracht voor de woningcorporatie werk ik enerzijds aan de interne bedrijfsvoering. Hoe functioneren de processen binnen de organisatie, en waar is winst te behalen om effectiever en efficiënter te werken? Daarnaast is er het grotere plaatje, buiten de interne bedrijfsvoering om. Van service richting de individuele huurder tot het verduurzamen van woningen.

De slagen die je als talent met procesverbeteringen maakt hebben indirect of direct invloed op de resultaten van de woningcorporatie. Daardoor wordt jouw ontwikkeling als trainee niet alleen gevoeld door jezelf, je collega’s bij Bewegin en de woningcorporatie. Je biedt ook ondersteuning aan huurders en woningzoekenden. Bij ons gaat talent bevrijden samen met het bestrijden van de woningnood.

‘Bij ons gaat talent bevrijden
samen met het bestrijden
van de woningnood

Ervaringen

Hoe helpt Bewegin jou om je ambities waar te maken?
Bewegin is niet alleen een traineeship voor toekomstige consultants: je wordt ook ondersteund bij het versterken van je achilleshiel, en het bevrijden van bestaande talenten. Zo krijg ik de ruimte om columns en artikelen te schrijven, en deze te presenteren voor de gehele organisatie. Dat sluit aan bij mijn ambitie om meer met maatschappelijke actualiteiten te doen vanuit een journalistiek perspectief. Collega’s en het interne team van Bewegin moedigen je hier volop in aan, en komen ook zelf met aanvullende ideeën.

Ik zou de kennis van Bewegin op het gebied van organisatieontwikkeling ook willen inzetten om de samenleving veiliger te maken. In de toekomst hoop ik een bijdrage te leveren om organisaties als Defensie en de politie te verbeteren.

Talent Bevrijden

Waarom is de rol van de talentregisseur zo belangrijk?

In de eerste plaats denkt de talentregisseur mee over jouw opdracht, als je bijvoorbeeld vastloopt bij een onderdeel van het verandertraject. De talentregisseur denkt mee en geeft feedback. Daarnaast word je ondersteund in persoonlijke ontwikkeling. Met oefeningen en inhoudelijke gesprekken bevrijd de talentregisseur jouw talenten, en versterkt je achilleshielen.

De talentregisseur bouwt een echte vertrouwensband met je op en staat in dienst van jouw belangen: zelf wanneer je dat zelf vergeet. Of dat nou in je opdracht is, je persoonlijke ontwikkeling of op het feit dat je die vakantiedagen echt verdiend hebt. Bij uitdagingen word je gewezen op kansen om te verbeteren.

Wat was voor jou persoonlijk de meerwaarde van de talentregisseur?

Ik kan nogal fel zijn richting mezelf en de situaties waar ik tegenaan loop. De talentregisseur houdt me in die situaties een spiegel voor. Door kritische vragen te stellen word je op een prettige manier gecorrigeerd, waardoor je verder kan groeien. Ook had ik veel aan het overzicht dat de talentregisseur voor mij creëerde, waardoor ik mijn voortuitgang en uitdagingen goed in beeld had.
Kortom: de talentregisseurs zijn doorgewinterde coaches, die met kennis en empathie zorgen dat jij je in twee jaar volop ontwikkelt.

Wat wil je nog meer kwijt?

In het werkende leven, maar met name in het publieke domein, is het belangrijk om te leren omgaan met verschillende meningen en visies. Op het vlak van procesverbetering, maar ook op het vlak van politiek en cultuur. Eén van de belangrijke pijlers van Bewegin is de diversiteit aan mensen, met allemaal een verschillende kijk op de wereld. Dat is leerzaam voor jou als persoon, maar ook voor je toekomstige werk. Binnen Bewegin worden ook mooi projectgroepen opgezet om het maatschappelijk belang verder te versterken. Zo is de projectgroep ‘Steentje Bijdragen’ hard aan het werk om vrijwilligerswerk onderdeel te maken van het traineeship.

Durf jij het avontuur aan? Wil je meer weten hoe we dat doen? Lees dan meer over ons programma.

Andere verhalen van Bewegin over werk, ambities, Talent Bevrijden en meer..

‘Zo werkt talent: de impact van Lotte’ 

Lees het hele verhaal

Werken vanuit mijn talenten en drijfveren, daar heb ik nog steeds heel veel aan

Lees het hele verhaal

‘Ik zocht ontwikkelkansen en die heb ik gevonden’

Lees het hele verhaal