Waarom mijn talentmanager bij Bewegin zoveel op mijn moeder lijkt

Een vliegende start van je loopbaan én jezelf volop blijven ontwikkelen. Dat is de kern van Bewegin. Onze talentmanagers spelen hierbij een belangrijke rol. Zij zijn aanspreekpunt, coach en sparringpartner ineen. En dat bevalt, getuige deze ode van Pieter Wolthuis aan Lucinda, zijn talentmanager.

In mijn jeugd was het mijn moeder die voor mij zorgde. Ze smeerde mijn brood en waste mijn kleren. Toen ik ging studeren werd dat natuurlijk minder. En nadat ik was afgestudeerd, vond ze het wel mooi geweest. Gelukkig stuitte ik op Bewegin.

Hier is het Lucinda die mij als talentmanager bij de hand pakt en altijd voor me klaar staat. Eigenlijk verschilt dat nauwelijks van elkaar. Benieuwd waarom? Dat leg ik graag aan je uit.

Eerste stappen

Je eerste stappen zijn altijd spannend. Of je nou klein of groot en volwassen bent. Toen ik klein was, nam mijn moeder me bij de hand en leerde me lopen. Bij Bewegin werkt het precies zo.

Juist als je zelfstandig bij een gerenommeerde organisatie je opdracht moet uitvoeren, is goede begeleiding erg belangrijk. Er komt veel op je af en daardoor is sturing geen overbodige luxe.

Ik ben blij dat ik mijn eerste stappen als organisatieadviseur niet alleen hoefde te zetten.

Ontwikkelplan

Samen met Lucinda schaaf ik continu aan mijn ontwikkelplan. Hierdoor werk ik binnen duidelijke kaders en altijd aan de hand van ontwikkeldoelen. Dit helpt ontzettend om mezelf te blijven ontwikkelen én waardevol voor de opdrachtgever te blijven.

‘Door vaak te reflecteren groei ik als
adviseur en leer ik in korte tijd heel erg veel’

 

Met Lucinda reflecteer ik elke week op mijn activiteiten. Samen bespreken we welke stappen ik heb gezet. Door zo vaak te reflecteren groei ik als adviseur en leer ik in korte tijd heel erg veel.

Opdrachtbegeleiding

Naast de focus op de persoonlijke ontwikkeling begeleidt Lucinda mij ook in mijn opdracht. Eigenlijk net als vroeger, toen mijn moeder mij wel eens hielp met mijn huiswerk. De coaching en adviezen van Lucinda geven me nu en dan net even dat duwtje in de juiste richting.

Hierdoor leer ik steeds sneller bepaalde momenten te herkennen, waardoor ik steeds beter op situaties kan inspelen. Ook dit helpt mij enorm om snel uit te groeien tot een volwaardig organisatieadviseur en nu al waardevol te zijn voor mijn opdrachtgever.

Vertrouwensband

Eerlijk is eerlijk: de eerste keren was het wel even wennen. Lucinda prikte direct door me heen. En nog steeds komt ze erg dichtbij, het gaat vaak over heel wezenlijke zaken. Best spannend om dat zo toe te laten. En soms ook confronterend.

‘Talentmanagers komen erg dichtbij – spannend
om toe te laten en soms ook confronterend’

 

Maar juist doordat de zaak meteen op scherp stond, kwam ik er snel achter dat elkaar vertrouwen cruciaal is. En dat werkt twee kanten op.

Lezen en schrijven

Inmiddels kan ik met Lucinda lezen en schrijven. Ze staat voor me klaar en neemt de tijd voor me als ik een vraag heb.

Inderdaad, het is net mijn moeder. Waar zou ik zijn zonder?

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze mensen zoals jij. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!