Het avontuur werkt: Merel ging op reis, kwam terug, en bleef reizen

 

Reizen stond hoog op Merel haar bucketlist. En dus ging ze. Naar Australië en Nieuw-Zeeland. Inmiddels is Merel terug en ervaart ze bij Bewegin dagelijks dat werken en reizen twee verschillende dingen zijn – met verrassend veel overeenkomsten.

 

Een aantal maanden doorbrengen aan de andere kant van de wereld. Zoals zoveel andere jonge mensen had ik die droom.

En ik ging het avontuur aan, samen met een heel goede vriendin. Drie maanden reizen door Australië en Nieuw-Zeeland. Een ervaring om nooit te vergeten.

De natuur, het mooie weer, de cultuur, de mensen, de verfrissende verschillen met Nederland – het was een toptijd.

Back to normal

En toen, een paar maanden later, was ik weer in Nederland. Sommigen worden daar een beetje triestig van. Ik had dat ook even, maar gelukkig was dit snel voorbij.

Back to normal. Of toch niet?

Je dagelijkse werk kan ook
een interessante en leerzame reis zijn

 

Ik heb bij Bewegin namelijk ontdekt dat je dagelijkse werk ook een interessante en leerzame reis is. Een avontuur. Een ervaring die je rijker maakt en waar je veel van kunt leren.

Als je het maar zo wilt zien. Loop maar eens met me mee.

Vrijheid

For starters, reizen is vrijheid. Kunnen gaan en staan waar je wilt. Op onverwachte momenten de meest gave dingen meemaken en uiteenlopende medereizigers ontmoeten.

Als organisatieontwikkelaar heb ik nu ook veel vrijheid. Ik volg mijn eigen pad om de opdracht uit te voeren. Zoek continu nieuwe uitdagingen op.

Het is hard werken, dat zeker. Maar dat is reizen ook. Door steeds goed te checken wat wel en niet goed bij me past, houd ik de controle over mijn eigen ontwikkeling.

Nieuwe omgevingen

Dan: reizen brengt je steeds weer in nieuwe omgevingen. Hagelwitte stranden, verlaten vlaktes, ruige bergen.

En dan zijn er nog de verschillen tussen mensen. Zoals in Australië: de Aboriginals en de vele Europese nationaliteiten in de grote steden.

Verschillen

Als junior organisatieontwikkelaar bij Bewegin begeef ik me ook regelmatig in nieuwe omgevingen. En tref daarin veel verschillende mensen aan.

Ik zie hoe collega’s, klanten, werkzaamheden,
afdelingen en teams van elkaar verschillen

 

Ik zie hoe collega’s, klanten, werkzaamheden, afdelingen en teams van elkaar verschillen en met elkaar omgaan. Juist deze verschillen dragen letterlijk bij aan de ervaring.

Op reis én in mijn werk leer ik hoe je het beste met verschillende mensen kunt samenwerken en hoe je processen en projecten het beste kunt aanpakken. Een mooie reis!

Kangoeroes en koala’s

Nog even over mijn reis: Australië betekent natuurlijk ook kangoeroes en koala’s spotten.

Dit vond ik geweldige ervaringen: een koala in het wild spotten, er zelfs eentje knuffelen. En springende kangoeroes om je heen. Dan ben je echt in Australië!

Koala’s kunnen heel lang hoog in een boom zitten en alles van grote hoogte bekijken. En daar kan ik wat van leren. Een helicopterview op zijn tijd is waardevol.

Ik wil natuurlijk ook die kangoeroe zijn
en hele grote sprongen maken

 

Daarnaast wil ik ook die kangoeroe zijn en hele grote sprongen maken. Op professioneel én op persoonlijk gebied.

Zichtbaar

Voor de helicopterview en de ontwikkelsprongen geldt beide dat ze niet altijd goed zichtbaar zijn.

Des te waardevoller als je weet dat die koala’s en kangoeroes er zijn, zodat je ze kunt opzoeken.

Eilandhoppen

Tot slot: de eilanden. In Australië bezocht ik onder andere Magnetic Island, Fraser Island en the Whitsundays.

En ook bij Bewegin heb ik bij de opdrachtgever al diverse eilandjes van dichtbij mogen bewonderen.

Bruggen bouwen, voor betere
samenwerking en betere communicatie

 

Maar waar je op reis alles wilt houden zoals het is, wil je in je werk juist bruggen bouwen. En dus probeer ik dat te doen. Voor betere samenwerking en betere communicatie.

Regelmatig zoek ik andere teams en afdelingen op, toon interesse en leer van de ander. Cliché maar waar: goed voorbeeld doet goed volgen. Op reis zijn de ontmoetingen het waardevolst.

Roadtrip

Los van alle lessen die je dankzij het reizen kunt opdoen, is er één belangrijke overeenkomst tussen reizen en werken: het gaat om de ervaring.

Ga op reis in je werk, en je ontdekt elke dag iets nieuws. Er is zoveel te leren. Dus hup, op avontuur!

  

Hey talent! Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze mensen zoals jij. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!