De kracht van nieuwsgierigheid

Willemijn Bos, talent bij Bewegin, deed onlangs een ontdekking: als er iets is dat belangrijk is voor de ontwikkeling van talenten én organisaties, dan is het wel nieuwsgierigheid. Benieuwd hoe dat zit? Check dan gauw het verhaal van Willemijn.

 

Ja, jij bent ook nieuwsgierig. Anders las je dit artikel niet. Toch?

Mensen zijn nieuwsgierige wezens. Nieuwsgierigheid is een eigenschap die we vrijwel allemaal met elkaar gemeen hebben.

Het is de drang om meer over iets te weten te komen of meer te kunnen. Het ontstaat uit ons verlangen naar informatie en motiveert ons om risico’s te nemen en te groeien.

Albert Einstein zei het zo: ‘Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig’.

Uit deze uitspraak zou je kunnen afleiden dat Einstein meer kijk had op kwantummechanica dan op zichzelf, want hij had natuurlijk wél een groot talent. Sowieso onderstreept zijn uitspraak dat hoe talentvol je ook bent, zonder nieuwsgierigheid kom je nergens.

Nieuwsgierige opdrachtgevers

Goed, nieuwsgierigheid dus. Laten we eens kijken naar de rol van nieuwsgierigheid bij Bewegin. Te beginnen bij onze opdrachtgevers.

‘Ook onze opdrachtgevers zijn
nieuwsgierig – daarom kiezen
ze ook voor Bewegin’

 

Ook zij zijn nieuwsgierig. Als zij zichzelf niet zouden afvragen of er ruimte is voor verbetering, dan zouden ze ook nooit voor Bewegin kiezen.

De talenten van Bewegin brengen iets speciaals, omdat ze naast het meewerken, vooral aan de slag gaan met een verbeteropdracht.

Met de keuze voor Bewegin laten onze opdrachtgevers zien dat ze open staan voor nieuwe ideeën en veranderingen. Ze dagen zichzelf uit om nieuwe dingen de leren.

Door samen te werken met talenten met frisse inzichten, ontstaat er ruimte voor oplossingen en innovatie binnen de organisatie. Zo is nieuwsgierigheid de aanjager van meer effectiviteit.

Bovendien prikkelt elke opdrachtgever niet alleen zichzelf hiermee, maar krijgen talenten ook de kans om zichzelf geprikkeld te voelen.

Nieuwsgierige talenten

Dan de talenten van Bewegin. Welke rol speelt nieuwsgierigheid bij hen?

Of bij ons, moet ik zeggen. Want als ik naar mezelf kijk, dan word ik behoorlijk vaak betiteld als ‘Nieuwsgierig Aagje’. En weet je wat? Ik ben er trots op. Want dit wil zeggen dat ik leergierig en geïnteresseerd ben. Dat ik open sta voor nieuwe inzichten.

‘Ik word ik vaak betiteld
als ‘Nieuwsgierig Aagje’,
en daar ben ik trots op’

 

Dit zie ik ook bij de andere talenten van Bewegin. Onze nieuwsgierigheid triggert ons om continu vragen te stellen, binnen Bewegin en natuurlijk ook aan de opdrachtgever.

Hoe doen jullie dit? Waarom zo? Wat willen jullie hiermee bereiken? Hoe zou het nog beter kunnen? Doen jullie dit altijd al zo?

Met onze nieuwsgierigheid jagen we ons kennisniveau aan en kunnen we onze opdrachtgevers steeds beter helpen, terwijl we onszelf ontwikkelen.

Bewegin & nieuwsgierigheid

En dan Bewegin zelf. Het begon met de vraag of de instroom, de positie en de ontwikkeling van talenten binnen organisaties beter te organiseren zou kunnen zijn.

Uit nieuwsgierigheid naar het antwoord ontstond Bewegin.

En de nieuwsgierigheid is nog lang niet op, want Bewegin ontwikkelt zich ontzettend snel, waardoor wat we met zijn allen doen er steeds beter voor zorgt dat talenten én opdrachtgevers worden gestimuleerd in hún ontwikkeling.

Het leukste daaraan is nog wel dat Bewegin snapt dat nieuwsgierigheid veel moois kan opleveren, en dat je om de nieuwsgierigheid te prikkelen ruimte en kansen moet bieden.

Vragen is groeien

Het is dus duidelijk: nieuwsgierigheid is super waardevol. Voor jong talent, voor volwassen organisaties, voor iedereen.

Want wie vragen stelt, brengt ontwikkeling op gang. En daar heeft iedereen baat bij.

 

Hey talent! Sta jij aan het begin van je loopbaan en ben jij nieuwsgierig naar ons programma? Kom in Bewegin! Bij ons vind je de ideale omgeving voor nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Tot snel!