Willem na twee jaar Bewegin: ‘Ontwikkelen schuurt, en dat is nou net het mooie’

Na twee jaar vol groei en ontwikkeling bij Bewegin zet Willem Salet een stap waar hij trots op mag zijn (en waar wij ook trots op zijn): hij stroomt door naar een mooie rol bij onze opdrachtgever. In dit artikel blikt Willem terug op zijn tijd bij Bewegin.

 

Twee jaar Bewegin, mijn reis zit erop. En wat een avontuur is het geweest.

Ik begon als broekie zonder enige relevante werkervaring. Nu ben ik doorgestroomd naar een mooie rol bij de opdrachtgever.

Persoonlijk

Daar zat ik dan. Mijn eerste gesprek bij Bewegin. Dit gesprek heeft zoveel indruk op me gemaakt. Dat zal ik niet snel vergeten.

Met geen woord werd er gerept over functies, CV’s of werkervaring. Wel over organisatieontwikkeling en zelfsturende teams. Maar bovenal, het ging over mij.

 

‘Wie ik ben, wat ik
zoek en wat ik wil leren,
daar ging het over’

 

Wie ik ben, wat ik zoek en wat ik wil leren. Daar ging het over. En over de rol die Bewegin daarbij kon spelen. Dit was een gesprek dat ging over de vragen waar ik mee worstelde.

Je begrijpt hoe snel ik om was.

Eerste kennismaking

Niet veel later nam ik deel aan een training over Lego Serious Play, mijn eerste kennismaking met de andere talenten.

Grappig om nu, twee jaar later, het contrast met toen te zien. Nu is Bewegin een bruisende groep talenten, toen was Bewegin net begonnen en was het een klein cluppie.

Kerstborrel

Wat mij het meest is bijgebleven, is dat ik in die periode ook de kerstborrel mocht meemaken. Ik was nog niet eens in dienst ingetreden. Heel tof vond ik het, dat ik daar al bij mocht zijn.

En ook best spannend. Al die nieuwe gezichten. Maar het was een onvergetelijke avond, met heel veel rode wijn.

Start

Niet veel later kon ik starten met mijn eerste opdracht. Ik werkte op de afdeling verhuur bij een woningcorporatie in Amsterdam. Ik hielp met het verbeteren van het verhuurproces en was betrokken bij de digitalisering ervan.

Een leuke, leerzame periode. Zeker interessant ook. Er gebeurde een hoop, en ik heb daar veel geleerd. Maar uiteindelijk moest ik van opdracht wisselen.

Vallen…

Dat vond ik wel even jammer, dat ik naar een nieuwe opdrachtgever moest, ook al was er een goede reden en was het goed met mij afgestemd.

Tegelijkertijd in die periode, had ik een flinke smak gemaakt met de fiets. Ik viel tussen de tramrails, zo op het asfalt.

…en opstaan

Met een beetje fantasie, zou je kunnen zeggen dat dat symbool stond voor mijn carrière toen. Jezelf ontwikkelen gaat namelijk niet vanzelf.

 
‘Om te kunnen groeien, moet je
met tegenslagen kunnen omgaan’

 

Jezelf ontwikkelen schuurt, hoor je vaak bij Bewegin. Om te kunnen groeien, moet je met tegenslagen kunnen omgaan. Of in mijn geval: een nieuw begin kunnen maken.

De persoonlijke ontwikkelingscurve die ik heb doorgemaakt, beschouw ik als het meest waardevol. En ironisch genoeg vormde de val met mijn fiets achteraf de start van mijn hoogtepunt bij Bewegin.

Intermaris

Ik begon namelijk aan een nieuwe opdracht bij Intermaris, een woningcorporatie in Hoorn. Dit bleek een schot in de roos.

Ik mocht helpen om de samenwerking tussen verhuurmakelaars en verhuurmedewerkers te verbeteren. Mede hierdoor is de klanttevredenheid van een 7 naar een 8 gegaan.

Ook hoorde ik dat de samenwerking tussen de verhuurmedewerkers en verhuurmakelaars nog nooit zo goed is geweest. Mooi om op terug te kijken.

Vast in dienst

En nu zit mijn tijd er dus op. Mijn twee jaar bij Bewegin zijn werkelijk voorbij gevlogen.

Samen met mijn talentmanager Jet heb ik gekeken wat ik nu wilde. Een van de opties was: vast in dienst bij Intermaris.

Dat leek mij wel wat. Jet heeft mij enorm geholpen bij het voorbereiden van de gesprekken. En samen hebben wij ook veel positieve en leuke gesprekken gevoerd.

Ook dit was weer een ontzettend leuke en bijzondere ervaring.

Niet weg

Wat ook zo bijzonder aan Bewegin is: je gaat dus niet echt weg. Ik ga nog mee op de wintersport en daarna zijn er nog de bijeenkomsten en borrels met de andere alumni van Bewegin.

 

‘Bewegin was veelzijdig, uitdagend,
gezellig en af en toe confronterend –
precies wat ik nodig had’

 

Leuk om iedereen weer te zien, en te horen hoe het gaat.

Ik ben ontzettend blij dat ik bij Bewegin mijn carrière heb kunnen starten. Het was veelzijdig, uitdagend, gezellig en af en toe confronterend – maar ook dat was precies wat ik nodig had.

Nergens anders had ik in twee jaar zoveel kunnen leren.

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!