Werk in de nieuwe wereld: Pieter blikt terug op een jaar Bewegin

Werk in de nieuwe wereld. Zo luidt de slogan van Bewegin. Maar wat is ‘werk in de nieuwe wereld’ eigenlijk? In zijn nieuwe artikel blikt Pieter Wolthuis terug op zijn eerste jaar Bewegin en vertelt hij wat onze slogan voor hem betekent.

 

Eén ding was zeker toen ik startte bij Bewegin: een nieuwe wereld was het. Na vele jaren in de horeca gewerkt te hebben, koos ik nu voor een andere praktijk.

Naast mijn studie gaf ik leiding in een druk café. Mooie jaren. Maar nu was het tijd voor andere koek. Ik verruilde de tap voor een bureaustoel, de kroeg voor kantoor.

Santa Maria

Als een ware Columbus stortte ik mij in mijn nieuwe wereld. Maar waar Columbus met zijn schip de Santa Maria op ontdekking ging, was ik overgeleverd aan de grillen van de NS.

Voor mij dus geen majestueus vaartuig, wel een blauw-geel gevaarte dat mij naar mijn nieuwe wereld bracht. De naam van het beloofde land: Bewegin.

Blijven leren

Wat de nieuwe wereld voor mij inhield, werd al snel duidelijk. En ik had geluk. Waar Columbus enkel op zijn kompas kon vertrouwen, had ik meer hulpmiddelen tot mijn beschikking.

‘Waar Columbus enkel op
zijn kompas kon vertrouwen,
had ik meer hulpmiddelen’

 

Ik kon vertrouwen op mijn talentmanager en de zeer uiteenlopende trainingen van Bewegin boden mij mooie handvatten, waardoor ik de nieuwe wereld sneller ging begrijpen.

Tijdens de traingingen is mijn persoonlijke effectiviteit vergroot, heb ik inzicht in nieuwe organisatievormen gekregen en ben ik zelfs aan de slag gegaan met Lego.

Columbus zou jaloers zijn geweest.

Eigen praktijk

Over die trainingen: daarin wordt veel gereflecteerd op de praktijk en ze eindigen altijd met het inbrengen van een eigen casus, die vervolgens wordt besproken.

Hierdoor kon ik elke training altijd direct toepassen. De volgende dag al.

Hier blinkt Bewegin echt in uit. Het daagt je elke keer weer uit om kritisch naar situaties te kijken. Dit houdt je scherp, en maakt dat je tot verrassende inzichten komt.

Op pad

We moeten het ook over uitdagingen hebben. Want een nieuwe wereld brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Vraag dat maar aan Columbus.

En ook in een nieuwe wereld ontdek je niets als je steeds in je comfort zone blijft hangen. Je moet op pad, de praktijk in, de wereld ontdekken.

‘Doordat Bewegin mij uitdaagt
om te blijven leren, kan ik continu
het beste uit mezelf te halen’

 

Bewegin stimuleert dit continu. En doordat Bewegin mij uitdaagt om te blijven leren, kan ik continu het beste uit mezelf te halen.

Sleuren

Beginnen met iets nieuws zorgt vaak voor scepsis en tegendraadsheid. Voor weerstand.

Columbus kan daar over meepraten. Jarenlang moest hij sleuren om toestemming voor zijn oversteek te krijgen. Uiteindelijk lukte het. De rest is geschiedenis.

Uit de weg

Ook bij organisatieontwikkeling ontstaat vaak een vorm van weerstand. Bij Bewegin ontdekte ik steeds weer: dit soort uitdagingen moet je niet uit de weg gaan. Juist niet.

Nu wordt het pas interessant!

Teams activeren

De vraag is dus: hoe ga je om met weerstand, hoe activeer je teams en hoe krijg je mensen mee in verandering?

Dit leer je bij Bewegin. En je ervaart wat voor mooie resultaten je dan samen kunt bereiken. Het blijft gaaf om te zien hoeveel energie dat losmaakt.

Plezier maken

Een jaar in Bewegin betekende ook een jaar lang plezier maken. Is dat eigenlijk voorbehouden aan een nieuwe wereld? Plezier maken doet iedereen, toch?

Maar als geen ander weten we bij Bewegin hoe belangrijk het is om werk met plezier te combineren. Hier geen scheurbuik of verstekelingen, maar maandelijkse borrels, wintersport en kwartaaluitjes.

‘Plezier versterkt het groepsgevoel
en zorgt ervoor dat je altijd
met een lach naar Bewegin gaat’

 

Alle ontmoetingen versterken het groepsgevoel en zorgen ervoor dat je altijd met een lach naar Bewegin gaat.

Grote glimlach

Een jaar geleden begon mijn ontdekkingsreis. En ik heb geen moment spijt van mijn keuze voor Bewegin.

Bewegin heeft mij veel gebracht. In de nieuwe wereld heb ik nog beter geleerd hoe organisaties werken, ben ik als persoon gegroeid en heb ik onwijs veel lol gemaakt.

Ik kijk alweer uit naar het komende jaar. Waarin ik mezelf blijf uitdagen, blijf leren en mijn wereld blijf vernieuwen. En vooral: heel veel plezier blijf maken!

Hey talent! Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!