‘Vragen om hulp is een teken van kracht’

De vrijheid die je bij Bewegin krijgt om jezelf te ontplooien biedt veel kansen, maar maakt het soms ook behoorlijk spannend. Jacolien vertelt over haar ervaringen.

 

Iedereen piekert weleens. Wat is de beste aanpak voor die presentatie van morgen? Hoe zal ik het gesprek met mijn manager beginnen? En wat is het beste moment om die ene collega feedback te geven?

Wat verschilt, is hoe je ermee omgaat. Terwijl de een er wakker van ligt, probeert de ander te ontkennen dat er iets aan de hand is door gedachtes zoveel mogelijk weg te drukken. En je kunt natuurlijk ook om hulp vragen.

Uitdaging

Zelf vind ik dat best lastig. Dit is daarom iets waarin ik me wil ontwikkelen. Tot nu toe is het keer op keer een nieuwe uitdaging. Maar elke keer als ik het doe, ontdek ik: mensen betrekken bij je proces is goed, je hoeft het niet alleen te doen.

Samen is echt beter dan alleen!

Daarom is het mooi dat er bij Bewegin veel momenten zijn waarop we samenkomen. Denk aan trainingen, intervisies en borrels. Deze sessies zijn altijd gezellig en waardevol, omdat dit hét moment is om bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

‘Onze gesprekken zijn waardevol, want als trainees die vol ambitie zijn
hakken we allemaal met hetzelfde bijltje

 

Frustratie

Bij dit soort ontmoetingen rijst dan ook vaak de vraag: hoe is het bij jou op de opdracht? De ideale gelegenheid om je verhaal te doen, een succes te delen of een frustratie te uiten.

Elke keer merk ik dat het waardevol is om ervaringen te delen. Je komt vaak dezelfde dingen tegen, zoals de wisselwerking met collega’s en de obstakels bij het boeken van vooruitgang.

En het is een mooi moment om elkaar te bemoedigen of adviseren. We hakken immers allemaal met hetzelfde bijltje, als trainees die vol ambitie zijn om onze opdrachtgevers verder te helpen.

Piekeren

Als ik naar mezelf kijk: een ander helpen doe ik graag en ik sta altijd klaar als iemand iets nodig heeft. Maar als het over mezelf gaat, dan blijf ik malen, afwegen en piekeren.

En dus is het fijn dat Bewegin een omgeving biedt waarin de drempel heel laag is om verhalen met je mede-trainees te delen. Want dat levert altijd waardevolle feedback op.

Over hoe je dat gesprek met je manager goed kunt aangaan. Of hoe je die presentatie het best kunt aanpakken.

‘Ik kom er steeds meer achter dat hoe meer we elkaar vragen,
hoe meer we groeien’

 

Sterker

Zo kom ik er steeds meer achter dat om hulp vragen een teken van kracht is. En dat het beantwoorden van hulpvragen je sterker maakt, of je nu degene bent die de vraagt stelt of de feedback geeft.

Dus hoe meer we elkaar vragen, hoe meer we groeien.

Bij Bewegin weet je dat je er niet alleen voor staat. Je hebt je eigen ontwikkeling zelf in handen. En vooral als je om hulp vraagt, kom je steeds een stapje dichter bij je doel.

 

Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!