Tikkie breed: 7 quotes van Johan Cruijff over Bewegin

Het is een van de beroemdste quotes van voetballegende Johan Cruijff: ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Verrassing: dit geldt ook voor zijn eigen uitspraken. Die blijken namelijk heel vaak over Bewegin te gaan, zo ontdekte Pieter Wolthuis.

 

Zo’n beetje iedere voetballiefhebber adoreert Johan Cruijff. Maar das logisch. Het leuke is: zo snel als hij met zijn voeten was, zo snel was hij ook met zijn mond. Nog leuker: veel opvallende uitspraken van Cruijff gingen óók over Bewegin. Kijk maar.

1. ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’

Zoals zoveel jonge starters liep ik er tegenaan dat ik zonder werkervaring moeilijk een baan kon vinden, en zonder baan geen ervaring kon opdoen. Door me bij Bewegin aan te sluiten, kon ik deze vicieuze cirkel doorbreken. Zo werd een nadeel ineens een voordeel. Want Bewegin weet dat opdrachtgevers de frisse blik en de energie van starters hard nodig hebben.

2. ‘Voor ik een fout maak, maak ik hem niet’

Bij Bewegin word je gestimuleerd om continu te leren. Dit is echt een wisselwerking tussen de praktijk bij de opdrachtgever en de trainingen en coaching die Bewegin aanbiedt. Juist omdat ik weet dat niemand perfect is, wordt elke uitdaging een kans om mezelf te ontwikkelen. En leer ik elke dag.

‘Door mezelf leergierig en gedreven op te stellen,
blijf ik aan de bal – heeft Jopie toch weer gelijk’

 

3. ‘Als wij de bal hebben, kennen zij niet scoren’

Wanneer je als jonge starter aan de slag gaat bij een gevestigde organisatie, dan voelt dat weleens onwennig. Ik heb gemerkt: dat is geen reden om in je schulp te kruipen. Door mezelf leergierig en gedreven op te stellen, blijf ik aan de bal. Zo help ik de opdrachtgever én mezelf. Heeft Jopie toch weer gelijk.

4. ‘Je opdracht uitvoeren is simpel, maar simpel je opdracht uitvoeren, dat is moeilijk’

Bij Bewegin heb je veel contact met je talentmanager. Erg prettig, want als je enthousiast bent, wil je nog wel eens te hard van stapel lopen. Door veel te sparren met Lucinda, houd ik het overzicht en kan ik werken vanuit focus. Ook lekker voor mijn collega’s.

‘Om ruimte te maken voor mooie kansen,
moet je eerste in beweging komen’

 

5. ‘Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt’

Kansen komen nooit vanuit het niets, dat is wat ik bij Bewegin wel heb geleerd. Als je ambitieus bent, dan wil je als starter het liefst meteen die ene mooie functie bij die ene mooie organisatie. Maar voor dat gebeurt, moet er eerst wat gebeuren. Je moet in beweging komen, ruimte maken voor mooie kansen. Nog bedankt voor deze wijsheid, Johan!

6. ‘Winnen doe je met z’n allen’

Bij Bewegin is het niet anders. Als starter heb ik veel aan de intervisie en de ontwikkelgesprekken met mijn talentmanager. Daarnaast zijn er nog de borrels en de leuke gesprekken met andere jonge talenten. Tel hier nog de begeleiding vanuit de opdrachtgever bij op en je weet: Johan, zag het goed.

7. ‘Als je ergens niet bent, ben je óf te vroeg óf te laat’

Ik denk dat veel talenten dit zo voelen. Het gevoel dat er maar één juiste moment is. En dat is op het voetbalveld ook zo, maar niet bij Bewegin. Hier zijn we met veel verschillende persoonlijkheden, waardoor we continu van elkaar leren én er voor ieder van ons vanzelf een uitgelezen kans voorbijkomt. Bewegin zorgt dat je op tijd bent, dat heb ik zelf ondervonden.

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Stuur ons dan vandaag nog een bericht. Want je moet schieten, anders ken je niet scoren. Tot snel!