Nieuw in Bewegin: operationeel directeur Alexander Pronk

Steeds meer talenten en organisaties vertrouwen op Bewegin om hun ontwikkeling te ondersteunen. Omdat dit ook onze eigen ontwikkeling stimuleert, zijn we erg blij met de toetreding van Alexander Pronk tot ons kernteam. We spraken de kersvers operationeel directeur over zijn enthousiasme voor Bewegin en zijn rol binnen het team.

Talent bevrijden. Daar draait het allemaal om bij Bewegin.

In de praktijk betekent dit: mensen en organisaties helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun talent en aan de slag te gaan met continu ontwikkelen.

Zodat individu en organisatie elkaar versterken, en beiden steeds verder komen.

Als operationeel directeur helpt Alexander Pronk het team van Bewegin om te groeien vanuit onze missie. Alle reden voor een goed gesprek.

Hi Alexander, wat is als operationeel directeur precies je rol binnen Bewegin?

Geheel in lijn met waar Bewegin voor staat, ben ik er vooral om te stimuleren dat het interne talent van Bewegin wordt bevrijd.

Dit betekent: zorgen dat iedereen in ons team zo goed mogelijk zelfstandig opereert binnen zijn of haar eigen verantwoordelijkheid.

Door de ontwikkeling van eenieder te ondersteunen, kunnen we groeien door steeds slimmer te werken – in plaats van steeds harder.

‘Als Bewegin willen we ook zelf een
organisatie zijn die continu leert, waar
mensen zichzelf doorlopend ontwikkelen’

Uiteindelijk gaat het erom dat we datgene dat we voor onze opdrachtgevers en onze talenten waarmaken, ook intern klaarspelen.

Als Bewegin willen we ook zelf een organisatie zijn die continu leert en waar mensen zichzelf doorlopend ontwikkelen. Zo kunnen we onze impact en toegevoegde waarde steeds verder vergroten.

Wat houdt dit in voor de dagelijkse gang van zaken? Waar richt jij je op?

Mensen ontwikkelen gaat vaak vooral over spiegelen, feedback geven. In die zin ben ik een coach die zorgt dat elk teamlid de regie voert over zijn of haar eigen ontwikkeling.

Ik geef mensen graag veel vrijheid. Door de ambities van mensen de ruimte te geven, kun je het niveau waarop je als team functioneert ook steeds verder verhogen.

Daarnaast richt ik me ook op het implementeren van methodieken. Deze geven houvast en helpen ons om als team één taal te spreken.

Ik ben een groot voorstander van een cultuurgedreven structuur. Een heldere structuur helpt enorm om te waarborgen dat je steeds met zijn allen de schouders onder de goede dingen zet.

In dit geval gaat dit dus om methodieken die zorgen dat wij zo effectief mogelijk talent bevrijden.

Hoe verhoudt zoiets als ‘structuur’ zich tot ‘talent bevrijden’?

Het vooroordeel rondom structuur is dat het beknellend werkt. Maar juist het omgekeerde is waar: wat je vastzet, kun je ook loslaten.

Een heldere structuur helpt een team om repetitieve taken los te laten en te zoeken naar werkzaamheden die niet alleen de groei en ontwikkeling van de organisatie dienen, maar ook de eigen behoeftes van ieder teamlid.

De structuur is dus dienend. Vervolgens geldt: hoe meer er is vastgelegd, hoe meer je energie kunt steken in doen wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent.

Dan kun je creatief zijn en werken aan de toekomst, zowel die van jezelf als die van de organisatie waarvoor je werkt.

Wat maakt jou enthousiast over Bewegin?

Nou, je hebt vast al gemerkt dat Bewegin en onze missie om talent te bevrijden mij enorm aanspreken.

Verbinding en veiligheid zijn voor mij twee belangrijke begrippen en in talent bevrijden komen beide heel sterk terug.

‘Talent bevrijden gaat in essentie
over groeien vanuit wie je bent – dan
kun je niet zonder veilige omgeving’

Talent bevrijden gaat in essentie over groeien vanuit wie je bent, als individu én als organisatie. Dan kun je niet zonder een veilige omgeving om jezelf en elkaar uit te dagen.

En je kunt ook niet zonder verbinding – als je iets wilt doorbreken en ontwikkeling op gang wilt brengen, dan zul je ook nieuwe verbindingen moeten leggen. In kennis, mensen, middelen, wat dan ook.

Dat maakt het ook zo leuk om in deze rol onderdeel van Bewegin te zijn. Terwijl we ontdekken hoe we ons eigen talent kunnen bevrijden, ontdekken we ook hoe we onze opdrachtgevers en talenten nog beter kunnen ondersteunen.

Durf jij het avontuur aan? Wil je meer weten hoe we dat doen? Lees dan meer over ons programma.

Wat is voor jou de kracht van Bewegin?

Vanaf de start heeft Bewegin een heldere, onderscheidende visie en een vernieuwende manier van werken.

Talenten en opdrachtgevers die hiermee in aanraking komen reageren hier zonder uitzondering heel enthousiast op. Bewegin maakt echt veel energie los.

De kracht is voor mij het ondernemende karakter van Bewegin in combinatie met de cultuur van de club. Ik heb gemerkt dat iedereen hier heel sterk met elkaar verbonden is. Er wordt gewerkt vanuit een gezamenlijke overtuiging – met zijn allen talent bevrijden.

We zijn echt op missie. Dat is een mooi proces.

Andere verhalen van Bewegin over werk, ambities, Talent Bevrijden en meer..

Werken vanuit mijn talenten en drijfveren, daar heb ik nog steeds heel veel aan

Lees het hele verhaal

‘Ik zocht ontwikkelkansen en die heb ik gevonden’

Lees het hele verhaal

In gesprek met: Lilian Klinkenberg – Woonbron 

Lees het hele verhaal