Nieuw in Bewegin: Merel Zonneveld

Eén ding is zeker: Merel Zonneveld is meteen vol in Bewegin gedoken. Kort na haar start schreef ze al blogs en werd ze actief in de ondersteuning van ons Lab. Alle reden voor een nadere kennismaking! Lily Theelen zocht Merel op en stelde een paar verrassende vragen.

 

Merel, als je je vrienden vertelt over je werk, wat vertel je dan?

Dan vertel ik dat ik bij een woningcorporatie als opdrachtgever werk en dat ik voornamelijk met optimalisaties bezig ben. Vooral procesoptimalisaties, maar ook initiatieven die anticiperen op de weerstand die optreedt als je verbeteringen doorvoert.

Ik vertel ook dat ik het gaaf vind dat ik meteen bij de opdrachtgever in het diepe ben gegooid – ga maar kijken wat je ervan maakt – en ondertussen wel de begeleiding krijg die ik nodig heb.

En ik vertel natuurlijk dat Bewegin een jong en groeiend bedrijf is waar talenten de ruimte krijgen om mee te denken over de ontwikkeling van Bewegin zelf. En dat het erg gezellig is met de andere talenten en dat we elkaar helpen waar het kan.

 

Oké, dat klinkt positief! En waar besteed je naast je werk graag je tijd aan?

Reizen. Maar dat kan ik natuurlijk niet altijd doen, dus dan kies ik dansen of naar feestjes gaan. Ik heb heel lang gedanst, van ballet tot hiphop.

’Als er iemand de hele tijd achter je blijft fietsen,
daar heb ik echt een bloedhekel aan’

 

Andere vraag: waar heb je nou echt een hekel aan?

Ik moet heel erg denken aan een situatie van dit weekend. Als er iemand op de fiets de hele tijd achter je blijft fietsen en je niet inhaalt. Daar heb ik echt een bloedhekel aan! Dan stap ik af en dan wacht ik tot diegene me passeert, haha.

Niet achter jou aan blijven hangen dus, staat genoteerd. Wat heb je eigenlijk allemaal gedaan voordat je bij Bewegin kwam werken?

Nadat ik klaar was met het VWO, ben ik een half jaar naar Boston gegaan om mijn Engels te verbeteren, vakken te volgen en reisjes te maken. Ik wist niet wat ik wilde studeren en het buitenland trok me al lang.

In Boston deed ik het Cambridge examen en volgde ik vakken in psychologie en business. Dit was op een International Language School, echt op een campus. Erg tof dat ik hier mensen van over de hele wereld ontmoette!

Hierna ben ik in Amsterdam psychologie gaan studeren, met het idee om in het derde jaar Arbeids- en Organisatiepsychologie te kiezen. Dit pakte goed uit. Ik heb de aansluitende master gevolgd met een stage bij Thomas en Charles/The Leadership Group.

‘Terug in Nederland heb ik een driedaagse cursus over
Connective Leadership ontwikkeld’

 

Hier heb ik onder meer een cursus van drie dagen over Connective Leadership ontwikkeld. Dit is een vrij nieuwe theorie uit Amerika over leiderschap. Wij hebben hier een cursus in Nederland van opgezet. Toevallig ga ik over twee weken weer naar mijn oude stageplek toe om te kijken hoe het nu gaat.

Uiteindelijk ging ik na mijn afstuderen nog 3,5 maand reizen, waarna het toch echt tijd werd om te gaan werken.

‘Het lijkt me heel tof om nog eens een jaar
in Canada te wonen en te werken’

 

Dat is niet niks! En gaaf dat je op zo’n leeftijd al naar Boston bent vertrokken. Zou je daar ook naar terug willen gaan?

Nou, ik zou heel graag naar Canada willen reizen. Mijn oom en tante wonen daar en hebben een groot bedrijf in paprika’s. Het lijkt me heel tof om daar een jaar te werken. Het grappige is wel dat ik allergisch ben voor paprika’s.

‘Wat ik heel graag nog zou willen leren,
is omgaan met weerstand in organisaties’

 

Oké maar voordat je weer weg gaat, eerst Bewegin. Hoe vind je het tot nu toe en waar hoop je aan het eind van deze twee jaar te zijn?

Ik werd al enthousiast van de eerste gesprekken en dat ben ik nog steeds. Ik ben dus blij dat ik voor Bewegin gekozen heb. De trainingen vind ik erg leuk en het aantal trainingen dat je krijgt is echt veel.

Maar ook dat we elkaar als talenten opzoeken, net als dat jij nu hier bent. De afwisseling van mijn werk bij de opdrachtgever, de trainingen en alles waarvoor je je bij Bewegin kan inzetten vind ik heel fijn.


Merel: haar pad naar Bewegin

En waar ik hoop aan het eind van deze twee jaar te zijn? Ik hoop op meer afdelingen ervaring te hebben opgedaan. En wat ik heel graag nog zou willen leren, is omgaan met weerstand. Op papier lijkt dat gemakkelijk, maar ik merk dat het in de praktijk toch ingewikkeld is.

De menselijke kant van organisaties blijft dus triggeren – misschien ook niet zo gek voor een psycholoog, haha.

 

Erg leuk dat ik even langs mocht komen en je beter heb leren kennen, bedankt! Ga je trouwens nog iets leuks doen vanavond?

Vond ik ook, tof dat je er was! En ja, ik ga naar een concert van CAM in de Melkweg! Dat is pop country. Een gedeelte van mijn familie woont natuurlijk in Canada, dus daar ben ik door aangestoken. En ik ga samen met mijn zusje, erg gezellig dus!

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze mensen zoals jij. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!