Nieuw in Bewegin: Fabian Bangert

“Ervaring opdoen aan de uitvoerende kant van organisaties is waardevol als je een strategische functie nastreeft”, zo vertelt de ambitieuze Fabian Bangert. Hij startte onlangs bij Bewegin en we stellen hem hier graag aan je voor.

 

Fabian is een man met een plan: na de bachelor International Business en de master Strategy and Innovation had hij al snel een beeld van de route die hij wilde afleggen. “Uiteindelijk wil ik adviseur worden. Mijn master sluit daar goed op aan, omdat ik daar strategisch inzicht en procesgerichte vaardigheden heb opgedaan.”

Hij sprak erover met ervaren organisatieadviseurs en dat sterkte hem in zijn idee. “Ik ben daarom bewust op zoek gegaan naar een functie waarin ik snel de eerste stappen kan zetten.”

Processen verbeteren

En toen stuitte Fabian op Bewegin. “Al in het eerste gesprek merkte ik dat het concept goed aansluit bij wat ik zocht. Je komt hier tussen de uitvoerende en de strategische laag van een organisatie terecht. Die combinatie zorgt ervoor dat je de bestaande processen binnen het bedrijf direct goed leert kennen en je aandacht kunt geven aan het verbeteren ervan. Dat is erg leerzaam.’’

‘Ik merkte meteen dat
Bewegin goed bij me past’

 

Inmiddels is Fabian alweer een paar maanden aan de slag bij een grote woningcorporatie. Hij heeft zelfs zijn tweede project al te pakken, als projectleider in het managementteam. “Dat is meteen een mooie uitdaging, en voor mij ook een bevestiging dat het concept van Bewegin goed werkt en jonge professionals veel kansen biedt.”

Eigen ervaringen

Fabian waardeert het bovendien dat hij regelmatig andere jonge starters treft tijdens de sessies die Bewegin organiseert. “Bij trainingen, intervisie-sessies en borrels is er altijd veel gelegenheid om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Leuk en leerzaam om te horen wat de anderen meemaken.”

‘Leuk om tijdens borrels en trainingen
te horen wat anderen meemaken’

 

“Bovendien zijn kortgeleden twee nieuwe collega’s van Bewegin bij mijn opdrachtgever gestart. Dus er zijn genoeg momenten om elkaar te helpen wanneer we tegen vragen aanlopen. En de skivakantie die we met het hele team van Bewegin gaan doen, die is natuurlijk ook niet vervelend.”

Strategische adviesfunctie

In de komende jaren hoopt Fabian vooral verder te groeien in procesoptimalisatie en verandermanagement. “Ik ben analytisch ingesteld, en projectmanagement bevalt mij goed, dus een strategische adviesfunctie zou goed bij me passen.”

Maar denk niet dat Fabian zijn route al helemaal heeft dichtgetimmerd. “Ha, dat zeker niet. Ik zou nog graag een aantal jaar in het buitenland werken, als de mogelijkheid zich voordoet.”

Zo is het, er valt nog genoeg te ontdekken. Bedankt Fabian, en veel succes bij Bewegin!