Nieuw in Bewegin: Bart van Pelt

Onlangs is Bart van Pelt gestart bij Bewegin. Bart heeft de ambitie om consultant te worden, maar ook de deur naar beleidsontwikkeling staat nog open. Hij kiest daarom bewust voor de brede ervaring die hij bij Bewegin kan opdoen.

 

In 2013 rondde Bart zijn Bachelor Commerciële Economie af aan de Hogeschool Rotterdam. “Ik was en ben nog steeds erg geïnteresseerd in marketing en het bewegen van mensen”, vertelt Bart, die na deze eerste studie een jaar lang in de marketing werkte. Dat ging goed, maar toch kriebelde het.

Meningen en belangen

“Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik toch iets anders wilde. Meer aan de beleidskant.” Daarom koos Bart na een schakeljaar WO Bestuurskunde voor de Master Publiek Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Hier heb ik veel geleerd over onderzoek, het schrijven van beleid en vooral het omgaan met verschillende meningen en belangen binnen een organisatie.”

Zijn afstudeeronderzoek deed Bart bij de Directie Veiligheid van de Gemeente Rotterdam, waar hij in de uiteenlopende belangen rondom de horeca in de stad dook.

 

‘De combinatie die Bewegin biedt
is erg leerzaam en uitdagend’

 

Mogelijkheden voor ontwikkeling

En nu is er de start bij Bewegin. “Het concept spreekt me erg aan. De consultancy lijkt me geweldig, maar ik ben me ervan bewust dat dit als starter lastig is. Bij Bewegin profiteer ik van een programma dat twee jaar werkervaring oplevert en dat ook nog eens volop mogelijkheden biedt voor ontwikkeling, onder meer met trainingen en opleidingen.”

“De combinatie van werkervaring opdoen en jezelf persoonlijk en professioneel ontwikkelen is erg leerzaam en uitdagend. Bovendien is Bewegin een jonge organisatie, ik tref veel leeftijdsgenoten die ook aan het begin van hun carrière staan. Erg leuk.”

Ervaring als consultant

Bart is niet bang om zijn mening te laten horen en voor zichzelf op te komen, twee eigenschappen die hij verbindt aan het zijn van een goede consultant. “Daarnaast ben ik analytisch en iemand die na goed te hebben geobserveerd, overgaat tot actie. Via Bewegin wil ik mezelf verder ontwikkelen en ervaring opdoen met de rol van consultant.”

Ook de affiniteit met zijn studie is hij nog niet verloren: “Een toekomst als consultant zie ik wel zitten, maar de beleidskant binnen het publieke domein is ook absoluut nog een optie”, besluit hij. In de komende jaren gaat Bart het allemaal ontdekken. Veel succes, Bart!