Hoe Bewegin vakantie bijna overbodig maakt

Lekker op vakantie, chillen aan het strand. Dan kun je stilstaan bij alle dingen waar je mee bezig bent, maar ook alles even lekker de boel laten. Lily Theelen deed dat tweede – en ontdekte een waardevolle Griekse les. Deze deelt ze hier graag met jou.

 

Je kent het vast wel, dat je aan het dagdromen bent over een cocktail in de zon en eigenlijk wilt zeggen: laat ik eens gek doen en volgende week op vakantie gaan. Herkenbaar, toch?

Soms moet je gewoon eens toegeven aan zo’n impuls. Zo boekte ik laatst met twee vriendinnen op maandag zomaar een vakantie naar Griekenland en vertrok vier dagen later. Heerlijk!

Toen we eenmaal op het strand lagen, met een boek in de ene hand en een drankje in de andere, kon het ontspannen beginnen. Alleen: dat bleek nog niet zo eenvoudig.

Ont-moeten

We hadden de eerste dag constant het gevoel dat we iets móesten. We zijn zo gewend om altijd bezig te zijn of iets gepland te hebben, dat het even schakelen is om te ont-moeten.

Afkicken dus.

Maar als je daar doorheen bent, dan is ‘op vakantie’ de uitgelezen setting om eens na te denken over waar je thuis nou eigenlijk je tijd aan besteed. Wat ben ik aan het doen in een gemiddelde week? Krijg ik hier energie van? Wáár krijg ik eigenlijk energie van? Wat maakt me blij?

‘Reflectie op wie je bent en wat je wilt
is bij Bewegin gesneden koek’

 

Reflecteren

Reflectie op wie je bent, wat je wilt en wat daarmee de eerstvolgende stap is, is bij Bewegin gesneden koek. Dit doe je zelfs in drie verschillende vormen.

Ten eerste spreek je regelmatig met je opdrachtgever over je ontwikkeling in je opdracht en bepaal je samen hoe jij hier het beste vervolg aan kan geven.

Ten tweede reflecteer je wekelijks met je talent manager van Bewegin, waarbij deze je coacht en begeleidt waar nodig.

En als laatste evalueer je zelf ook vaak, al dan niet met hulp van je collega’s, die dezelfde ontwikkeling doormaken.

Ambities

Deze drie vormen wisselen elkaar af, op vaste én spontane momenten, waardoor je bij Bewegin regelmatig wordt geprikkeld om bewust bezig te zijn met je identiteit, ambities en ontwikkeling.

Met als resultaat: ook in je vrije tijd reflecteer je makkelijker op jezelf. De drempel wordt lager en het is niet ineens een heel ding. En dat merk je ook op vakantie.

‘Zie het als goede voornemens voor het nieuwe jaar,
maar dan op je eigen moment’

 

Reset

Het opmaken van de balans geeft het idee van een resetmoment. Het werkt hetzelfde als het maken van goede voornemens voor het nieuwe jaar, alleen dan op je eigen moment en niet omdat iedereen het doet.

Dus daar zat ik dan met mijn cocktail op het Griekse strand. Enthousiast over de ‘goede ideeën’ die ik grotendeels onbewust al had opgedaan. Ik had ze scherp voor ogen, zonder dat ik er op vakantie veel moeite voor had hoeven doen.

Griekse les

Voor mij was dit een belangrijke Griekse les. Want je denkt vaak een vakantie nodig te hebben om te resetten en de balans op te maken. Dat valt wel mee.

Ik weet nu: bij Bewegin krijg ik veel laagdrempelige resetmomenten en word ik continu gestimuleerd – bewust en onbewust – met mijn ontwikkeling bezig te zijn.

Zodat het op vakantie niet meer hoeft.