Gestart! Ontdek de eerste ervaringen van Merel

Merel Zonneveld startte onlangs bij Bewegin. De eerste stappen van haar loopbaan zet ze als junior organisatieontwikkelaar bij een woningcorporatie in Hilversum. Ben jij benieuwd wat het betekent om je carrière te kickstarten bij Bewegin? Merel praat je bij.

 

Na mijn studie en een paar maanden in alle vrijheid reizen, was ik klaar om aan de slag te gaan. ‘Eindelijk’ ervaren hoe werken in de praktijk eraan toe gaat. Bewegin bood me een mooie uitdaging: de kans om te starten en daarbij ook aan de slag te gaan met veranderingen.

Mijn interesse in veranderingen in organisaties is de laatste jaren flink gegroeid. Ik werd enthousiast van alle mogelijkheden om hier in de praktijk ervaring mee op te doen. Eerlijk gezegd: ik had niet verwacht dat dit al in mijn eerste baan mogelijk was!

 

Ontwikkelpunten

Nog enthousiaster werd ik van de aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling bij Bewegin. Met verrassende trainingen, leerzame intervisies en fijne coaching werk ik sinds de eerste week aan mijn ontwikkelpunten.

Hiervoor ontvang ik de begeleiding die ik nodig heb, met als gevolg dat ik niet alleen groei als professional, maar ook als persoon.

‘Bewegin is een hele mooie brug tussen de universiteit
en werken en leren in de praktijk

 

Actief bezig zijn met vragen als ‘Wat zijn mijn doelen op professioneel gebied?’ en ‘Wat wil ik leren bij Bewegin?’ maken mij bewust van mijn ambities en leerproces. Voor mij is Bewegin daarmee een hele mooie brug tussen de universiteit en werken en leren in de praktijk.

 

Gave uitdaging

Voorafgaand aan mijn start bij een woningcorporatie in Hilversum vroeg ik me af: wat kan ik verwachten? Ik had geen idee! Spannend, maar ook een gave uitdaging om iets totaal nieuws te leren kennen.

Ik sprong het diepe in en ben gaan ervaren hoe het is om werkzaam te zijn op twee verschillende afdelingen in de corporatie. Op beide afdelingen houd ik mij bezig met zowel kleine als grote veranderingen.

 

Steeds meer antwoorden

Mijn eerste maand heb ik gebruikt om wegwijs te worden in de corporatiewereld en alle bijbehorende processen. Ik weet nog lang niet alles, maar het is leuk om te merken dat ik op steeds meer vragen antwoord kan geven.

Niet alleen breidt mijn kennis zich elke dag uit, ook vind ik steeds meer mijn plek binnen de teams waarin ik actief ben, bij de opdrachtgever en bij Bewegin. Hoe zitten de culturen in elkaar? Hoe wordt er gecommuniceerd?

Door collega’s te spreken en vragen te stellen krijg ik hier snel affiniteit mee en kan ik me steeds meer laten gelden.

Ondergedompeld worden in verschillende teams en culturen is sowieso ontzettend leerzaam. Van het werken binnen verschillende omgevingen krijg ik bovendien veel energie en inspiratie, die ik ook weer kan toepassen in de projecten die ik doe.

Afspraken buiten de deur, klanten te woord staan,
aansluiten bij projectgroepen –– het is allemaal mogelijk!’

 

Afwisselende baan

Aan het begin van mijn zoektocht naar een eerste baan was ik op zoek naar het volgende: een afwisselende baan waarin ik kan samenwerken met veel verschillende mensen. En het vinden van zo’n eerste baan is gelukt!

Zeker ook doordat ik op twee afdelingen werk, kom ik met veel verschillende mensen, projecten en processen in contact en is geen dag hetzelfde. Afspraken buiten de deur, klanten te woord staan, teamoverleg en aansluiten bij verschillende projectgroepen, het is allemaal mogelijk!

 

Van elkaar leren

Ook binnen Bewegin zelf is er veel afwisseling. Er zijn zoveel uiteenlopende sessies. En door alle verschillende achtergronden en opdrachten, kunnen wij als team bij het uitwisselen van ervaringen veel van elkaar leren en elkaar helpen. Bij Bewegin ben je dus nooit alleen.

Mijn eerste maand was een spannende en leerzame ervaring. Een goede basis voor wat komen gaat!