‘Bij Bewegin hoef ik niet te kiezen, ik heb alles tot mijn beschikking’

De kans om zichzelf te blijven ontwikkelen. Dat is wat Willemijn Bos zocht en vond bij Bewegin. In haar verhaal hieronder blikt Willemijn terug op haar eerste maanden in ons traineeship en neemt ze je mee in alle manieren waarop ze bij Bewegin blijft leren. 

 

Ik begon 2020 met het gevoel dat ik op een kruispunt stond. Wat wil ik met mijn loopbaan? Blijf ik bij mijn huidige werkgever? Of ga ik op zoek naar iets wat beter bij mij past?

Ik vond het maar lastig. Vooral omdat je, ook als je weet wat je wilt (in mijn geval: organisaties helpen om zich te verbeteren), je eigenlijk nooit zeker weet of je de juiste weg inslaat.

Gelukkig stuitte ik op Bewegin. Wat mij direct aansprak, is dat je jezelf bij Bewegin blijft ontwikkelen, persoonlijk én professioneel.

En het mooiste is: doordat ik koos voor Bewegin, hoefde ik niet te kiezen. Hoe dat zit? Dat leg ik je graag uit aan de hand van de manieren waarop ik me bij Bewegin ontwikkel.

Persoonlijke groei

Inmiddels ben ik alweer een paar maanden bij Bewegin aan het werk. Wekelijks heb ik contact met mijn talentmanager, Jet. Dit helpt mij enorm.

Met haar kan ik sparren over mijn persoonlijke ontwikkeling en over mijn opdracht. Ook al zit ze op afstand, het voelt vertrouwd genoeg om me kwetsbaar op te stellen. Ze geeft me veel waardevolle tips en adviezen.

‘Het wekelijkse contact met mijn
talentmanager helpt mij enorm’

 

In de afgelopen maanden heb ik echt een band opgebouwd met Jet. Ze zorgt ervoor dat ik er niet alleen voor sta, dat ik me gehoord voel én dat ik me blijf ontwikkelen. Dit betekent veel voor me.

Intervisie

Inmiddels heb ik ook de eerste intervisiesessies gehad. Op afstand uiteraard.

Tijdens een sessie komen we met een klein groepje talenten van Bewegin bij elkaar. We delen onze casussen en bespreken gebeurtenissen met elkaar. Daarna geven we elkaar tips and tricks.

Intervisie op afstand, in het begin was het aftasten hoe je ook dan een écht gesprek kunt hebben. Bij intervisie komen er namelijk emoties kijken.

‘Mooi om te merken dat we
elkaar ook bij intervisie op
afstand goed kunnen helpen’

 

Mooi om te merken dat iedereen erg betrokken is en bereid om een stapje extra te zetten. Zodat we elkaar ook op afstand goed kunnen helpen.

Professionele groei

Dan is er bij Bewegin ook veel aandacht voor professionele groei. Dit betekent: kennis en vaardigheden opdoen én deze in de praktijk toepassen.

Ik vind het super waardevol dat ik dankzij de trainingen van Bewegin blijf leren en mezelf blijf ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld trainingen gevolgd over organisatieontwikkeling, scrummen en creatief denken.

Ik steek er elke keer veel van op. Daarnaast helpen de trainingen me om te reflecteren en te ontdekken waar mijn interesses liggen. Zo leer ik niet alleen steeds meer, maar ook steeds doelgerichter.

Praktijk en opdracht

Bij de opdrachtgever waar ik namens Bewegin werk, heb ik samen met een ander talent van Bewegin de opdracht gekregen om de processen in kaart te brengen en te stroomlijnen.

Dit is een ontzettend leuke opdracht. En dat we deze uitdaging met zijn tweeën aangaan, maakt het nog leuker! We videobellen dagelijks en werken regelmatig samen in één document via een online omgeving.

Door onze inzichten te combineren en elkaars werk aan te scherpen, bereiken we mooie resultaten voor onze opdrachtgever. En het is nog gezellig ook, we maken veel lol samen.

‘De online sessie die we voor
het hele team verzorgden, leverde
een erg mooie leerervaring op’

 

Laatst bracht de training over organisatieontwikkeling ons op het idee om een zogeheten Brown Paper Sessie te organiseren voor ons team bij de opdrachtgever. We hebben deze sessie online verzorgd en dat leverde naast veel waardevolle informatie ook weer een erg mooie leerervaring op.

Ambities waarmaken

Voordat ik startte bij Bewegin wist ik: er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Welk pad je ook kiest, het leren komt nooit helemaal tot stilstand.

Toch ben ik super blij dat ik juist voor Bewegin heb gekozen. Omdat blijven leren hier op zoveel manieren aan de orde komt. En omdat ik hier steeds weer nieuwe uitdagingen kan aangaan.

Bij Bewegin hoef ik niet te kiezen, ik heb alles tot mijn beschikking. Met als gevolg dat ik me ontwikkel als persoon én als professional.

Mijn doel om organisatieontwikkelaar te worden komt zo snel dichterbij. Ondertussen staan ook mijn ambities niet stil. Ook die zijn in beweging.

Welke doelen ik straks voor mezelf ga stellen, weet ik niet. En dat maakt ook niet uit. Zolang ik blijf leren, beleef ik mooie avonturen.

 

Hey talent! Ook in deze tijd zijn we bij Bewegin op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!