En dan werk je ineens echt in de nieuwe wereld

Business as usual bestaat niet meer. Corona dwingt iedereen tot aanpassen. Thuis, op straat, en zeker ook binnen de teams en organisaties waarin we met elkaar samenwerken. Dit is hoe we hier bij Bewegin in de afgelopen weken mee zijn omgegaan.

 

Werk in de nieuwe wereld – zo luidt sinds de start van Bewegin onze slogan.

Het is onze belofte. Aan de talenten van Nederland, die bij ons hun loopbaan starten. En aan onze opdrachtgevers, die we helpen om nu het werk gedaan te krijgen én aan de slag te gaan met hun toekomst, zodat ze stappen vooruitzetten

 

Alles is nu anders

Maar waar de nieuwe wereld in onze slogan een spreekwoordelijke was (een wereld waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, en blijven leren dus cruciaal is), werken we door het coronavirus plotseling allemaal in een wereld die werkelijk nieuw is.

Business as usual bestaat niet meer. Alles is nu anders.

 

Dankbaar en trots

Ook bij Bewegin hebben we ons moeten aanpassen aan de wetten van deze nieuwe wereld.

En nu de eerste schokgolf achter ons ligt, zijn we blij, dankbaar en zeker ook trots dat we ook in de 1,5-meter-samenleving onze opdrachtgevers kunnen ondersteunen en er kunnen zijn voor onze talenten.

 

Contact maken

Uiteraard, zoals iedereen hebben ook wij ervaren dat de impact van het coronavirus enorm is.

‘Aan écht contact is nu
alleen maar méér behoefte’

 

Gelukkig gaat het bij Bewegin in de kern om écht contact maken, om eerlijk zijn en elkaar versterken. Allemaal zaken waar nu alleen maar méér behoefte aan is.

In dit artikel delen we daarom:

– Hoe wij in de afgelopen weken zijn omgegaan met de coronacrisis

– De impact van de coronacrisis op de verhalen die we vertellen

– Wat we doen om onze maatschappelijke impact te vergroten

– Hoe we ook op afstand een steeds hechter team worden

  1. De eerste weken

De eerste weken van de coronacrisis waren een ontdekkingstocht. Voor heel Nederland, en dus ook voor onze talenten, onze opdrachtgevers, onze partners en onszelf.

Prioriteit nummer één: zorgen dat het werk door blijft gaan. In ieders belang.

We zijn blij met de geweldige samenwerking met onze opdrachtgevers en met de inzet en flexibiliteit van het hele team. Het was schakelen, schipperen en soms even geduld hebben, maar met resultaat.

We werken op afstand, maar houden elkaar dichtbij. We benutten slimme tools, maar zetten de techniek niet op één. We videovergaderen ons een ongeluk, zodat ieder van ons kan doen waar hij of zij goed in is.

Het cliché is waar: samen komen we door deze crisis.

  1. Onze verhalen

Met het uitbreken van de coronacrisis zijn we tijdelijk gestopt met het delen van onze verhalen. Dat voelde raar, maar we hebben er een steeds beter gevoel over gekregen.

Immers, bij de uitbraak van een pandemie doorgaan met enthousiaste verhalen over de praktijk van Bewegin, dat was geen optie – het deed ons denken aan het orkest op de Titanic.

Nieuwe verhalen vertellen dan? Lastig, want het verhaal ontwikkelde zich dagelijks, veranderde soms per uur.

Toch, we zijn het aan onze stand verplicht om onze verhalen te blijven delen. Daar gaan we dus mee door. Mét de enthousiaste en creatieve hulp van de talenten in ons contentteam.

  1. Maatschappelijke inzet

Nog waardevoller dan de verhalen die we vertellen, is het maatschappelijke initiatief dat we zijn gestart.

‘We zijn een jong en gezond
bedrijf, met het talent om anderen
een glimlach te bezorgen’

 

De coronacrisis liet ons haarscherp inzien dat we een jong, vrolijk en energiek bedrijf zijn. Een gezond bedrijf. Met het talent om anderen een glimlach te bezorgen.

En laat daar juist nu nou flink behoefte aan zijn.

Dus hier zijn we mee aan de slag gegaan. Of beter gezegd: is een groep enthousiaste talenten mee aan de slag gegaan. Op zoek naar een waardevolle bijdrage.

Stay tuned, we verwachten de eerste resultaten binnenkort te kunnen delen.

  1. Investeren in het team

Ondertussen werkt iedereen – uiteraard – vanuit huis en doet zijn of haar stinkende best. Zo lukt het om ook in deze vreemde tijd een geweldige teamprestatie neer te zetten.

Daar mogen we best trots op zijn. Maar dat wil niet zeggen dat het ook energie geeft. De hele dag in je eentje met je laptop aan de keukentafel – er zijn ergere dingen tijdens een pandemie, maar leuk is anders.

Daarom spannen we ons in om iedereen geestelijk en lichamelijk fit te houden. En dat is wél leuk.

Elke maandag doen we een gezamenlijke online work-out. Wekelijks komen we met het hele team online bijeen voor een actuele statusupdate, zodat iedereen weet waar we staan.

‘We werken op afstand, maar we
blijven als team herinneringen maken’

 

En elke vrijdag bouwen we een klein online feestje. Van de ‘Kan niet naar de pubquiz’ tot een onvergetelijke muziekbingo. Elke vrijdag weer een verrassing.

We werken op afstand, maar we blijven als team herinneringen maken.

Als het schuurt

Als Bewegin hebben we veel ambities. De belangrijkste is misschien wel dat we een lerende organisatie willen zijn.

Zoals we onze talenten en opdrachtgevers stimuleren om steeds weer een nieuwe stap naar voren te zetten, veilige spanning op te zoeken, zo proberen we dat ook zelf te doen.

Met als voornaamste mantra: je ontwikkelt je pas echt als het schuurt. Nou, en schuren doet, wereldwijd. En dat is in dit geval helemaal niet tof.

Maar daarmee gaat deze pandemie nog niet weg. En dus blijven we die stap naar voren zetten. Blijven we contact maken met de mensen en de organisaties om ons heen. Blijven we investeren in goede gesprekken en mooie samenwerkingen, zodat iedereen leert.

Blijven we onszelf en ontwikkelen we onszelf. Ook in de nieuwe wereld.