Dit ontdekte Fleur over haar goede voornemens voor 2020

Wat heeft 2020 allemaal in petto? Welke ambities ga jij dit jaar waarmaken? Bij de start van het nieuwe jaar had Fleur Schepers zin om vooruit te kijken en goede voornemens te benoemen. En toen deed ze een ontdekking.

 

Elk jaar weer merk ik dat de jaarwisseling meer is dan een datum. Bijna automatisch sla ik aan het terugkijken en vooruitblikken.

En ik merk dat meer mensen dat doen. Blijkbaar zit het stevig ingebakken in ons systeem.

Mijn voornemens

Ook ditmaal ging ik eind 2019, zo rond de feestdagen, onbewust terug in de tijd. En keek ik bij de start van 2020 vooruit naar wat komen gaat.

Eerste observatie: in één jaar kan er veel veranderen. Verrassende ontdekking: ik heb voor 2020 geen goede voornemens.

En ja, dat is echt waar. In dit artikel vertel ik je waarom.

Terugblikken

In 2018 had ik net mijn masterscriptie ingeleverd. Een prachtige mijlpaal. En het moment dat voor mij een nieuwe fase begon.

Ondertussen had ik geen idee wat 2019 mij zou brengen. Maar wat bleek: ik stroomde al snel in bij Bewegin en dat pakte geweldig goed uit.

Geen idee

Ik had niet durven dromen dat mijn eerste baan zo goed bij mij zou kunnen passen. Vooral omdat ik eerst geen idee had wat ik wilde gaan doen na mijn afstuderen.

‘Ik wil graag samenwerken in een team
en maatschappelijk betrokken zijn’

 

 

Ik wist alleen: het moest iets met mensen zijn. Ik wil graag samenwerken in een team en in contact staan. Ik wil ook iets doen waarin ik maatschappelijk betrokken kan zijn.

Daarnaast houd ik ervan om ergens in te duiken en mijn tanden in iets vast te kunnen zetten. Onderzoek moest daarom ook in een bepaalde vorm terug kunnen komen, net zoals schrijven.

Ervaringen

Dit vond ik allemaal bij Bewegin. Zeker nu ik ook ben aangesloten bij het contentteam en artikelen mag schrijven over mijn ervaringen. Een mooie combinatie!

En dan te bedenken dat alles een jaar geleden nog onduidelijk was. Waar zou ik starten? En kijk nu eens, ik werk als projectleider bij een mooie woningcorporatie.

Beter helpen

Ik help de samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen het reparatieproces te verbeteren. En ik vergemakkelijk de toegang tot informatie voor collega’s, zodat ze onze huurders beter kunnen helpen.

‘Alle wensen op mijn lijstje
zijn werkelijkheid geworden’

 

In mijn rol kan ik echt mijn ei kwijt. Alle wensen op mijn lijstje zijn werkelijkheid geworden.

Samenwerken

Om je nog wat verder bij te praten over mijn taken: ik heb een plan van aanpak opgesteld, mag sessies voorbereiden en uitwerken, ben aan het sparren met de stuurgroep en werk samen met anderen om resultaten neer te kunnen zetten.

Steeds is het heel belangrijk om collega’s te betrekken en echt vanuit hen te redeneren. Dit vraagt veel én het houdt me dagelijks scherp.

Training en intervisie

Gelukkig krijg ik vanuit Bewegin genoeg ondersteuning. Ik overleg wekelijks met mijn talentmanager en volg regelmatig trainingen. En dan is er ook nog de intervisie, om zaken aan te kaarten en input van anderen te kunnen vragen.

Oh, en Bewegin biedt ook nog de kans om te sparren met de consultants van innergo.

Echt een compleet pakket.

Goede voornemens

Met deze geweldige ervaringen in mijn rugzak dacht ik na over mijn goede voornemens.

Ik stelde vast: ik ben goed op mijn pootjes terecht gekomen en ik ben heel blij dat ik Bewegin heb gevonden.

Nieuwe uitdagingen

En ook al houdt jezelf ontwikkelen nooit op en blijven er nog genoeg uitdagingen voor 2020 over: het mooie aan Bewegin is dat die uitdagingen vanzelf op je pad komen.

‘Bij Bewegin word je continu
uitgedaagd, zodat je steeds leert
én steeds lekker in je vel zit’

 

Dat gebeurt bij Bewegin het hele jaar door. Continu word je uitgedaagd om je comfort zone stap voor stap te vergroten. Zodat je steeds leert én steeds lekker in je vel zit.

Persoonlijke groei

Natuurlijk heb ik ambities genoeg. Ik wil bijvoorbeeld als projectleider op persoonlijk vlak meer ruimte in kunnen nemen en mijzelf meer kunnen laten zien.

Het verbeteren van mijn besluitvaardigheid zou mij ook kunnen helpen. Ik heb namelijk de neiging om veel te wikken en wegen, wat natuurlijk ook een voordeel kan zijn, maar echt knopen doorhakken vind ik weleens lastig.

Mijn ambities

Plannen genoeg dus. Maar geen voornemens. Omdat al mijn ambities bij Bewegin vanzelf aan de orde komen.

Ik heb nu al veel zin om over een jaar terug te blikken op 2020 en te zien welke stappen ik dit jaar heb gezet.

 

Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!