In de tas: de Grote Ontdek Je Drijfveren Show

Een week geleden was het zover: de eerste editie van de Grote Ontdek Je Drijfveren Show. Een energieke workshop waarin een mooie groep talenten zichzelf én Bewegin beter leerde kennen. Want weten wat je wilt, begint met weten wie je bent.

 

Drijfveren! Typisch zo’n term die veel mensen kennen, zonder dat ze weten wat er precies onder wordt verstaan.

Drijfveren zijn de achterliggende motivators van je doen en laten. Iedereen heeft drijfveren. Ze laten zien wat jou enthousiast maakt en waar je voor wilt gaan.

En dus passen drijfveren ontzettend goed bij Bewegin. Binnen ons programma duwen we talenten namelijk niet in een hokje, maar bouwen we voort op wie ze zijn en wat hun intrinsieke motivatie is.

Dit maakt het ontwikkelpad dat ieder talent binnen Bewegin doorloopt elke keer uniek.

 

Ambities

Heel logisch dus om ‘drijfveren’ als rode draad te pakken voor een workshop met talenten die interesse hebben in Bewegin.

Want als we sinds de start van Bewegin iets hebben geleerd over jonge talenten, dan is het wel dat het hebben van ambities niet gelijk staat aan weten wat je wilt.

‘Heel veel starters weten wel dat ze ‘het’
willen maken, maar niet wat ‘het’ precies is’

 

Heel veel starters weten wel dat ze ‘het’ willen maken, maar niet wat ‘het’ precies is.

Enter de Grote Ontdek Je Drijfveren Show, waarin we 15 talenten diep in hun eigen identiteit en ambities lieten duiken. Op weg naar keuzes die je verder brengen.

 

Continu ontwikkelen

Maar voor we in de show duiken: eerst nog even over die ambities.

Wat we vaak merken, is dat mensen (jong en oud) hun ambities vertalen naar doelen – en die doelen liefst zo concreet mogelijk maken.

Met als gevolg: ineens hangt er aan je loopbaan een soort finishlijn. Een eindstreep die gehaald moet worden.

Dit is niet hoe we bij Bewegin omgaan met professionele ontwikkeling. Bij ons draait alles om continu ontwikkelen. En het mooie is: daar kun je meteen mee beginnen én je bent er nooit klaar mee.

Daarom is het ook zo tof als je weet wat je drijfveren zijn. Omdat je dan weet in welke richting jij je wilt ontwikkelen. Zodat je steeds voldoening blijft halen uit het werk wat je doet.

Drijfveren zorgen er zo ook voor dat je uit die ene valkuil blijft: dat je doet wat volgens anderen ‘zo hoort’, maar niet past bij wie jij bent en wat jij wilt.

 

Lego Serious Play

Oké, terug naar de show. Het was een gevarieerde workshop waarin de deelnemers spelenderwijs op zoek gingen naar hun drijfveren.

Letterlijk spelenderwijs, want centraal stond een werkvorm met Lego Serious Play (LSP). Alle deelnemers kregen hiervoor een pakketje Lego toegestuurd.

En omdat we bij Bewegin geloven in en altijd inzetten op betrokkenheid, werd het programma gefaciliteerd door verschillende professionals uit de omgeving van Bewegin:

  • Pieter Wolthuis was gastheer en creëerde vanuit zijn rol als Aanjager Binden & Boeien van Bewegin de juiste energie. Onder meer met de korte quiz ‘Mondkapje op, mondkapje af’.
  • Twee van onze Talent Regisseurs, Jet van Leusden en Jasper Claassens, verzorgden een presentatie over Bewegin en begeleidden elk een break-out sessie.
  • Oud-talent Rianne de Vries, die onlangs vanuit Bewegin doorstroomde naar onze zusterorganisatie innergo, overzag de werkvorm met LSP.
  • En Malik Ivan, een van onze trainers, tekende tijdens de hele show live mee, wat leidde tot een prachtig visueel verslag.

bewegin_drijfveren-1

Verrassende inzichten

Waarom Lego Serious Play? Omdat spelen met Lego altijd een goed idee is wanneer je woorden zoekt voor zaken die normaal gesproken wat verder onder de oppervlakte liggen.

‘LSP is denken met je handen, door lekker
te gaan bouwen kom je tot verrassende inzichten’

 

LSP is denken met je handen. Door lekker te gaan bouwen kom je tot verrassende inzichten.

Uiteraard: dit geldt vooral als je jezelf openstelt voor de inzichten die er echt toe doen. Jezelf kwetsbaar durft te maken. Naar jezelf en naar anderen.

Daarom: een dik compliment aan de deelnemers voor de manier waarop zij dat hebben gedaan!

Dankzij de gesprekken met andere talenten en de inzichten die de deelnemers tijdens de workshop hebben opgedaan, hebben ze meer grip gekregen op hun loopbaan en ontwikkeling.

 

Meld je aan

Zo kijken we terug op een geslaagde eerste editie van de Grote Ontdek Je Drijfveren Show.

Vooral omdat de deelnemers erg enthousiast op de workshop reageerden en we samen veel lol hebben gemaakt. Of, in de woorden van een van de deelnemers: ‘Het was Lego-dagisch’.

Er komt daarom zeker een vervolg. Dus sta jij ook aan de start van je carrière? En wil je er een volgende keer ook bij zijn?

Laat het ons vooral weten door een mailtje te sturen! We informeren je dan zodra we nieuws hebben over de volgende editie van de Grote Ontdek Je Drijfveren Show. Joe!

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!En hey, nu je hier toch bent. Volg je ons al op Instagram