‘Zo werkt talent: de impact van Lotte’
Lees het hele verhaal
Hoe werk je aan ontwikkeling? In dit artikel delen we de belangrijkste bouwstenen onder de projecten in onze ontwikkelomgeving, het Lab. Ingrediënten van een aanpak die ook jou kan helpen om werk te maken van ontwikkeling. Laat je inspireren!
Het Lab is de ontwikkelomgeving waarin we samen met onze talenten continu impulsen geven aan Bewegin. En daarmee ook aan ieder talent.
In het vorige artikel deelden we enkele van de mooie resultaten die dit zoal oplevert.
Uit de cases blijkt hoeveel enthousiasme het Lab oproept. En ook dat het Lab een goed voorbeeld is van continu ontwikkelen – een belangrijke pijler onder onze missie om talent te bevrijden.
Continu ontwikkelen betekent: niet focussen op het halen van doelen en succesmomenten, maar je richten op een constante flow van ontwikkeling die zorgt voor veel plezier en voldoening.
En yes, dan zijn mooie resultaten een onvermijdelijk gevolg.
Bottom line: in de projecten van het Lab komt het continu ontwikkelen van Bewegin samen met het continu ontwikkelen van onze talenten.
Vier bouwstenen voor resultaat
Dit zijn de belangrijkste bouwstenen onder elk Lab-project:
1. Roadmap als paraplu
Elk jaar stellen we samen met alle talenten van Bewegin een roadmap op. Zo bepalen we als groep waar we dat jaar aan willen werken. Doordat we deze roadmap visualiseren en groot ophangen in onze trainingsruimte, weet iedereen wat onze gezamenlijke focus is – en wat niet.
Hierdoor waarborgen we dat elk project echt een bijdrage levert aan de hele organisatie.
Bovendien geven we elk project hiermee een vliegende start: de projectgroep weet meteen in welke context het project waarde moet creëren en kan gelijk het goede gesprek voeren.
2. Duidelijke doelen
Elk project van het Lab start met het bepalen van het projectdoel.
Hiervoor formuleren we een zogeheten Definition of Done. Deze bakent het beoogde resultaat van het project heel concreet af, zodat daarover geen misverstanden ontstaan.
Goed voor de focus!
3. Niet voor maar met
Een belangrijke best practice bij Bewegin is dat we het samen doen. Dit geldt zeker voor de activiteiten binnen het Lab.
Projecten worden nooit in een vacuüm ontwikkeld. Voor het ophalen van input, inspiratie of juist feedback worden alle betrokkenen geraadpleegd.
Bijvoorbeeld de complete talentengroep. Of het interne team van Bewegin. Of juist mensen van buiten, zoals opdrachtgevers of trainers.
Alles om aannames te toetsen en behoeftes goed in kaart te brengen.
De projectgroepen in het Lab zitten niet als een broedende kip op hun ei. Ze werken transparant en verzamelen veel feedback. Voor resultaten met veel meerwaarde.
4. Ritme ritme ritme
Als je samen doorlopend prikkels geeft aan de praktijk, wordt deze steeds meer de moeite waard. En dus is ritme belangrijk.
Vanuit het Lab ontstaan mooie resultaten doordat elke projectgroep vanuit de Definition of Done, op basis van prikkels van binnen en buiten de projectgroep, stap voor stap toewerkt naar een mooi resultaat.
Een goed ontwikkelritme helpt bovendien om het evenwicht te vinden tussen snelheid en creativiteit.
Ruimte voor ontwikkeling
Misschien was het je al opgevallen: de bouwstenen hierboven zijn allemaal nauw verbonden met continu ontwikkelen.
Want ja, ambities hebben en doelen stellen leidt vooral tot mooie resultaten wanneer je alleen én samen een mooi pad bewandelt.
Met ruimte voor iedereen om naar voren te stappen, zich te laten gelden en creatief te zijn – zich te blijven ontwikkelen en steeds verder te groeien.
Continu ontwikkelen, dat is het mooiste resultaat van samenwerken in het Lab.
Hey talent! Bij Bewegin zijn we altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen bij het begin van je loopbaan? Check Jouw Slimme Start en kies zelf wat we voor je kunnen doen!
Andere verhalen van Bewegin over werk, ambities, Talent Bevrijden en meer..
Lees het hele verhaal
Lees het hele verhaal
Lees het hele verhaal