In een veilige omgeving ontdek je voor jezelf: wat wil ik nou echt?

Anne wilde als starter op de arbeidsmarkt haar opties openhouden. Geen standaard traineeship, maar ruimte voor haar als persoon. Bij Bewegin kreeg ze de kans om door te groeien op haar eigen manier: “In een veilige omgeving ontdek je voor jezelf: wat wil ik nou echt?”

Aanleiding

Op welk moment in je leven kwam je met Bewegin in aanraking?

Bewegin kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar een baan. Via mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen heb ik de Master Work, Organisational and Personnel Pscyhology gedaan. Mijn interesses lagen bij persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Daarnaast vond ik het belangrijk dat het een gezellige plek zou zijn, waar ik mij thuis zou voelen.

Met deze interesses sprak Bewegin me direct aan. Ik dacht zelfs even: waar zit het addertje onder het gras? Mijn ouders zagen ook meteen dat dit een hele goede match was, en tijdens elk gesprek met Bewegin werd dat alleen maar bevestigd.

Wat zocht je in een eerste baan?

Ik vond het lastig om de juiste baan te vinden. De opties waren na de master heel breed, en ik wist niet precies wat ik eigenlijk wilde. Daarnaast geloof ik dat het goed moet voelen, en bij de meeste traineeships miste ik het gevoel dat het echt bij me paste. Dan zag het er prima uit, maar ik dacht nooit: ‘yes, hier wil ik voor gaan’. Voor mijn gevoel was het allemaal vrij standaard: een traineeship om in te stromen in een bedrijf. Ik miste de persoonlijke factor. Omdat ik weinig ervaring in het bedrijfsleven had, wilde ik ontdekken wat voor mij mogelijk was.

Sollicitatie

Wat was jouw eerste indruk van Bewegin?

Ik dacht meteen: dit is precies wat ik zoek. Dit ben ik en sluit heel goed aan op wie ik ben en wat ik wil. Er wordt niet gekeken naar wat je allemaal hebt gedaan. Jij als persoon bent het belangrijkst, samen met je motivatie en inzet. Zo sta je echt in je kracht en ontwikkel je door, op je eigen manier. Dat het programma aansluit op jou, als persoon, vind ik heel belangrijk.

‘Jij als persoon bent
het belangrijkst, samen met
je motivatie en inzet’

Wat maakte Bewegin anders?

Omdat Bewegin échte vrijheid biedt is het net even anders dan een standaard traineeship. Je zet in op je sterke punten en gaat dat avontuur met mede-talenten en je talentregisseur aan. Het is een hele veilige omgeving met een prettige familiesfeer, waar je op elkaar kunt bouwen. Bewegin schenkt veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en groei: stel je een vraag, dan zijn er meerdere mensen die graag meedenken.

Onboarding

Hoe hielp Bewegin jou met je volgende stap?

Bij Bewegin ontdek je jouw krachten en valkuilen, en daar krijg je energie van. De combinatie van oefenen in een training, praten met je talentregisseur en het daarna toepassen in de praktijk, helpt daar zeker bij. Je kunt voor jezelf ontdekken: wat wil ik nou echt? Dat doe je in gesprekken met je talentregisseur, maar ook door te praten met medetalenten. Het antwoord is misschien niet kant en klaar, maar je leert jezelf beter kennen en vindt vanzelf meer richting. Uiteindelijk krijg je de ruimte om een training te kiezen in een richting die jij leuk vindt.

Praktijk

Hoe ziet jouw opdracht eruit?

Ik doe nu verandermanagement bij de opdrachtgever Parteon. Dat is een leuke uitdaging, waar ik veel ruimte krijg: gewoon uitproberen en hiervan leren. Vrijheid staat echt centraal. Wat ik ook mooi vind is dat het bij Bewegin niet allemaal vast hoeft te liggen. Je kijkt echt hoe het gaat, en wat voor werk er nog ligt. Op basis daarvan ga je verlengen of stap je over naar een andere opdrachtgever. De focus ligt op jou als persoon, op jouw ontwikkeling.

Natuurlijk word je ook uitgedaagd: zowel bij de opdrachtgever, als Bewegin zelf. Dan schuurt het even, maar daar leer je alleen maar van.

Ervaringen

Waarom heb je het zo naar je zin bij Bewegin?

Ik vind het mooi dat iedereen zo fijn en vertrouwd met elkaar omgaat. Bij trainingen, ontwikkelgesprekken en intervisie kun je persoonlijke dingen kwijt. Daar gaat iedereen heel respectvol en serieus mee om. Het voelt meteen vertrouwd, omdat je niet de enige bent die zich kwetsbaar opstelt. Daarnaast word je uitgedaagd om het af en toe echt te laten schuren, door minder leuke uitdagingen aan te gaan. En als je dan tegen dingen aanloopt, heb je een goed vangnet. Je krijgt de kans om meer dingen op te pakken bij Bewegin zelf, om écht mee te groeien en verschil te maken.

Fun

En natuurlijk ook niet onbelangrijk: Bewegin is supergezellig! Je leert elkaar snel kennen en maakt écht goede vrienden. Ook buiten Bewegin zoekt men elkaar op voor gezelligheid of een goed gesprek. Je weet wat de ander meemaakt en staat er niet alleen voor. Als je met elkaar aan het borrelen bent, dan is de veilige sfeer nog steeds aanwezig.

Wil je tot slot nog iets kwijt over Bewegin?

Bij Bewegin krijg je alle vrijheid en ruimte om te ontdekken wat je wil, op verschillende manieren. Je hebt het allemaal zelf in de hand. Wat wil je ervan maken en hoe ga je het avontuur aan? De kansen zijn er, maar die moet je zelf grijpen!

‘Bij Bewegin krijg je
alle vrijheid en ruimte om
te ontdekken wat je wil,
op verschillende manieren’

Durf jij het avontuur aan? Wil je meer weten hoe we dat doen? Lees dan meer over ons programma.

Andere verhalen van Bewegin over werk, ambities, Talent Bevrijden en meer..

‘Zo werkt talent: de impact van Lotte’ 

Lees het hele verhaal

Werken vanuit mijn talenten en drijfveren, daar heb ik nog steeds heel veel aan

Lees het hele verhaal

‘Ik zocht ontwikkelkansen en die heb ik gevonden’

Lees het hele verhaal