Afsluiten bij de opdrachtgever: Merel organiseert een teamdag

Ook een teamdag kun je ontwerpen. Merel Zonneveld weet daar alles van. Zij zit namelijk midden in de voorbereidingen op de teamdag waarmee ze haar huidige opdracht afsluit. In dit artikel deelt ze haar ervaringen.

 

Het terugblikken is al een beetje begonnen. Het was een jaar van intensief samenwerken in het team bij de opdrachtgever. Een jaar van heel veel leuke projecten uitvoeren.

Eén ding is helder: ik heb veel geleerd bij mijn eerste opdracht. De corporatiewereld doorgronden, samenwerken in het team, een externe rol aannemen, denken in oplossingen, optimalisaties en veranderingen doorvoeren.

Nu is het voor tijd voor een volgende stap. Binnen Bewegin, maar bij een andere opdrachtgever.

Meegeven

Met mijn manager bij de opdrachtgever heb ik het gehad over mijn afrondende activiteiten. Ik wil deze periode goed afsluiten en het team iets meegeven voor de rest van het jaar.

Al pratende komen we samen op het organiseren van een teamdag. Niet zomaar een uitje, maar een dag met een inhoudelijk programma.

‘Binnen het team de samenwerking
verbeteren en actiepunten concreet maken’

 

We spreken af dat ik de dag ga organiseren. Met als agenda: de dag moet een aanzet geven om binnen het team de samenwerking te verbeteren en actiepunten voor dit jaar concreet te maken.

Kans

De teamdag biedt mij een mooie kans. Hierin kan ik mijn ervaringen bij de opdrachtgever combineren met de trainingen en intervisies bij Bewegin.

Daarbij probeer ik de dag zo te ontwerpen, dat deze aansluit bij de behoeften van het team. Hen wil ik helpen.

Programma

Met veel uitzoeken, sparren met mijn talentmanager en toch ook mijn eigen ervaring en onderbuikgevoel gebruiken, komt het programma steeds meer tot stand.

Ik besluit de teamdag te richten op de persoonlijke kwaliteiten van elk teamlid. Dit door middel van het Kwaliteitenspel.

‘Het Kwaliteitenspel creëert openheid,
waardoor meer vertrouwen kan ontstaan’

 

Het Kwaliteitenspel creëert openheid, waardoor meer vertrouwen kan ontstaan. En dus betere samenwerking. Zelf heb ik dit bij een van de intervisies bij Bewegin ervaren en dat was erg interessant.

Ambities

Na het individuele gedeelte van het programma wil ik de koppeling maken met de ambities van het team als geheel.

Waar gaan we samen naartoe in de komende 5 jaar? Wat betekent dat voor dit jaar? Wat is voor ons dan belangrijk? En welke rol neemt elk teamlid aan bij het waarmaken van de uitdagingen?

Sparringspartner

Stap voor stap krijgt de dag vorm. Alles zelf bedenken en uitzoeken geeft daarbij voldoening. Maar met iemand sparren en verbeterslagen maken, dat is ook fijn.

‘Mijn talentmanager stelt rake vragen,
geeft tips en laat me anders nadenken’

 

Dit laatste doe ik onder meer met mijn talentmanager van Bewegin. Met haar deel ik mijn ideeën, waarna zij rake vragen stelt, tips geeft en me anders laat nadenken.

Zo krijg ik nieuwe inzichten en inspiratie om nieuwe oplossingen te verkennen.

Elkaar waarderen

Mijn doel met de teamdag is helder. Door een goed en vooral ook leuk programma in elkaar te zetten, hoop ik dat de teamleden elkaar beter gaan begrijpen en elkaar meer gaan waarderen.

Dit zal bijdragen aan de sfeer en zeker ook aan de prestaties.

Het lijkt mij heel gaaf wanneer ik hier als externe ook een steentje aan kan bijdragen. Ook al ga ik vrij snel na de teamdag naar een nieuwe opdracht, ik ben toch onderdeel van het team.

En ik wil natuurlijk graag een goede indruk achterlaten.

Veel geleerd

Mijn eerste dag bij de opdrachtgever was mijn eerste dag als externe young professional. Al snel werd ik in het team bij de opdrachtgever opgenomen.

Ik heb goed met iedereen samengewerkt en heel veel geleerd.

Cirkel

En nu is mijn tijd daar alweer bijna voorbij. Alleen de teamdag nog, om de cirkel rond te maken.

Want waar ik op mijn eerste dag met weinig bagage binnen kwam, draag ik tijdens de teamdag al mijn ervaringen aan mijn collega’s over.

En daarna: volle kracht op weg naar nieuwe avonturen, bij een nieuwe opdrachtgever.

 

Bij Bewegin zijn we continu op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!