3 vragen aan jouw carrière

Een mooie carrière begint met ambities die écht van jou zijn. Vraag jij je ook weleens af wat jij precies wilt? Dan helpen wij je graag op weg. Vandaag met 3 vragen die jij vandaag kunt stellen aan jouw carrière.

Bij Bewegin geloven we in continu ontwikkelen. Niet omdat succes moet, maar omdat aan de slag gaan (en blijven) met je eigen ontwikkeling veel voldoening geeft.

Wat wij om ons heen vaak zien, is dat mensen het heerlijk vinden om in het ritme van werken en leren te zitten, zodat ze steeds een stapje verder zetten, maar dat het soms lastig is om hiermee te beginnen.

Want in welke richting wil jij je ontwikkelen?

Jouw ambities

Guess what: jij bent de enige die kan bepalen wat jouw ambities zijn en welke drijfveren daaraan ten grondslag liggen.

Daar naar op zoek gaan is ontzettend waardevol. Niet alleen als het om jouw loopbaan gaat, maar voor alles in het leven. (Whoe, diep zeg.)

Waarbij we je graag nog meegeven: wie ‘ambities’ zegt, zegt ook al gauw ‘succes’. En laat aan geklets over succes tegenwoordig nou bepaald geen gebrek zijn.

‘Zorg dat jouw ambities echt de jouwe zijn’

Helaas gaat het dan meestal niet over het plezier in continu ontwikkelen, maar over gouden bergen die wachten om de hoek. Dat is niet het succes waar wij naar op zoek zijn. En jij volgens ons ook niet.

Extra belangrijk dus om te zorgen dat jouw ambities echt de jouwe zijn. Dat ze voortvloeien uit wie jij bent.

Want zolang jij jezelf continu ontwikkelt vanuit ambities die 100 procent van jou zijn, dan is er niks mis met streven naar succes – jouw succes.

Jouw carrière

Ja, leuk, maar hoe dan?

Als jij ook weleens worstelt met jouw ambities, of jezelf afvraagt hoe je wat meer grip krijgt op je carrière, dan helpen wij je graag op weg.

Vandaag doen we dat met een eenvoudige denkoefening, die begint met drie kenmerken van een waardevolle loopbaan:

  • Je haalt er voldoening uit
  • Je bent er goed in
  • Je gaat om met mensen die je inspireren

Ga nu eens erg rustig zitten, pen en papier bij de hand, en stel jezelf op basis van deze kenmerken drie vragen:

Vraag 1

Waar tref ik mensen die mij inspireren?

Vraag 2

Op welke manieren kan ik met deze mensen samenwerken zodat mijn kwaliteiten tot hun recht komen?

Vraag 3

Welke van deze manieren geeft mij de meeste voldoening?

Het gesprek met jezelf

Dat zijn ze. Drie vragen aan jouw carrière. Drie vragen om eens bij stil te staan.

‘Benut deze oefening om het gesprek
met jezelf op gang te brengen’

Natuurlijk, er zijn talloos veel andere manieren om erachter te komen welke loopbaan bij jou past. Maar benut deze oefening eens om jezelf te bevragen. En het gesprek met jezelf op gang te brengen.

Zodat jij stappen kunt zetten richting een loopbaan die bij jou past. En niet de loopbaan die past bij je buurman, je ouders, je vrienden of ‘de samenleving’.

Jouw ambities, jouw plezier in continu ontwikkelen, jouw loopbaan. Have fun!

 

Hey talent! Bij Bewegin zijn we altijd op zoek naar ambitieuze talenten. Nieuwsgierige en positief ingestelde starters die steeds verder willen komen. Sta jij te popelen om je loopbaan meteen te beginnen én je volop te blijven ontwikkelen? Kom dan nu in Bewegin. Tot snel!